Zöldbab csőben sütve

A megtisztított zöldbabot feldaraboljuk. Gyengén sózott vízben puhára pároljuk, leszűrjük és vajjal kikent tep-sibe tesszük. A tojásokat habverővel elhabarjuk

zöldbab 1 kg
vaj 6 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 dl
Pannónia sajt 20 dkg
őrölt bors, só

Elkészítése:
A megtisztított zöldbabot feldaraboljuk. Gyengén sózott vízben puhára pároljuk, leszűrjük és vajjal kikent tep-sibe tesszük. A tojásokat habverővel elhabarjuk, hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajt felét. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. A tojásos-tejfölös masszát ráöntjük a zöldbabra, összekeverjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd vajdarabkákat teszünk a tetejére. Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Ez az étel kiváló köret roston sültek mellé, de önálló fogásként is megállja a helyét.