Rákolaj: a leghatékonyabb omega-3 forrás

Az egészségtelen ételek, étkezési szokások és az ártalmas környezeti hatások okozta népbetegségek megelőzésére és kezelésére egyre több táplálék-kiegészítőt dobnak piacra a cégek. Az óriási árupalettából azt sem tudjuk, melyiket válasszuk, és mi, milyen panaszokra alkalmazható.

A rákolaj, a legjobb omega-3 forrás, az emberi szervezet egészére kiváló hatást gyakorol, akár megelőzési, akár kezelési célzattal fogyasztják. A rákolajat krillekből nyerik, amik az óceánban élő apró, granélaszerű rákok. A rákolajok többsége az Antarktisz hideg vizeiből, az Euphausia superba fajból származik.

Rákolaj

Mit tartalmaz a rákolaj, és milyen pozitív hatásai vannak?

A halolajban az omega-3 zsírsavak triglicerid formában vannak jelen, míg a rákolaj duplaláncú foszfolipid szerkezetben tartalmazza őket. A zsírok az emberi sejtekben szintén foszfolipid formában találhatók meg, így a szervezet a rákolajat azonnal fel tudja használni, míg a halolajnak trigliceridjét először a májnak le kell bontania és átalakítania.
A rákolaj 10x jobban szívódik fel a szervezetben, mint a halolaj!
A rákolaj és a halolaj összehasonlításáról itt olvashat többet: www.rakolaj.hu/osszehasonlitas


Ezen túlmenően a rákolaj tartalmaz egy komplex foszfolipid profilt, beleértve a foszfatidilkolint, mely gazdag forrása atermészetes emulgeálószerként működő,stresszcsökkentő kolinnak.
A rákolaj tartalmaz E-, A- és D-vitamint, valamint kantaxantint és asztaxantint,amelyek a legjobb hatásfokú antioxidánsok közé tartoznak.

A rákolajban lévő asztaxantin kitűnő védelmet biztosít az ultraviola sugárzás és az UV okozta bőrkárosodás ellen. Az asztaxantin felelős a központi idegrendszer és az agy szabadgyökökkel szembeni védelméért.

A rákolajnak kiemelkedően magas a tápanyagtartalma, ami ideálissá teszi emberi fogyasztásra. A rákolaj rengeteg táplálkozási előnnyel rendelkezik, tápanyag-összetételéhez képest nagyon alacsony a kalóriatartalma. További hasznos információk az antarktiszi rákolajról: www.rakolaj.hu

Mire jó a rákolaj?

A rákolajban található omega-3 telítetlen zsírsavak szervezetünk alapvető összetevői. Legnagyobb mennyiségben az agyban található, de minden egyes sejtünk felépítésében részt vesz. Agyunk szárazanyag tartalmának 60%-a lipidekből (Omega-3 és Omega-6) áll. A rákolaj fogyasztása számos egészségügyi probléma esetén pozitív hatást fejt ki, illetve megelőzi azokat.

Idegrendszerrel, aggyal kapcsolatos, kutatásokkal bizonyított alkalmazási területek a szellemi teljesítmény, koncentrációs képesség, memória fokozása, a magzati agyfejlődés pozitív befolyásolása, depresszió (szülés utáni depresszió) eredményes kezelése, a hormonháztartás egyensúlyának fenntartása, korrigálása, Alzheimerkór kezelése.

A gyulladások kezelésében a rákolaj alkalmazása felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, még szeptikus sokk után is bizonyított jótékony hatása.

A bőr- és hajápolás belsőleges támogatásaként is használható a rákolaj.Fogyasztásával számos káros hatással szemben ellenállóvá tehetjük hajunkat. Ha biztosítjuk szervezetünk számára a szükséges tápanyagokat, bőrünk és hajunk is szebb, egészségesebb lesz. A bőrproblémák gyógyításánál az esszenciális zsírsavak regenerálják a bőrt és az immunanyagok termelődésének fokozásával csökkentik a viszketést, a gyulladásokat. Az ekcéma és a pikkelysömör esetén is alkalmazható.


Szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzése, kezelése során is pozitív eredmény érhető el a szedésével. Hatékony a szívritmus zavar megelőzésében, elsősorban a ventrikuláris fibrilláció veszélyét csökkenti, ami a szívbetegségből adódó halálozások nagyjából egyharmadát okozza. Megakadályozza a vérlemezkék összetapadását, ezzel nagyban csökkenti a szívroham esélyét, valamint késlelteti az artériák meszesedését is. Támogatja a természetes nitroglicerin termelődését, ezzel megelőzi a szívben lévő erek elzáródását.
A magas vérnyomás egyik oka a szervezet alacsony omega-3 szintje.

Korunk rettegett népbetegsége, a rák kezelésében is támogató szerepet tölthet be, magas omega-3 és antioxidáns tartalmával. Az elmúlt években több kutatás is igazolta, hogy az elfogyasztott halak, vagyis az omega-3 zsírsav mennyisége, fordítottan arányos az emésztőrendszeri, a prosztata-, mell-, petefészek- és a vizeletkiválasztó rendszerben kialakuló rák kialakulásának esélyével.

A rákolaj várandósok és újdonsült anyukák esetén csökkenti a koraszülés esélyét, elősegíti a magzat fejlődését, megfelelő omega-3 pótlást nyújt a kismama és az anyatejes gyermek számára.

A rákolaj heti rendszeres fogyasztásával már kellő védelmet szerzünk az AMD, vagyis az időskori makula degeneráció ellen. Ennek a szembetegségnek a veszélye a kor előrehaladtával egyre nő, és nem ritkán teljes vakságot eredményez.

A rákolaj egész szervezetre gyakorolt jótékony hatása révén növelhetjük szellemi és testi teljesítőképességünket, könnyebben elérhetjük az ideális testsúlyt és tehetünk a hosszú, egészséges élet eléréséért egy lépést.

A rákolaj jótékony hatásairól itt olvashat: http://www.rakolaj.hu/hatasok