Art Moments: a vizualitás öröme

Mi a közös egy rögtönzött szövegben, egy izgalmas fotóban, egy különleges bútorban, vagy éppen egy újra festett házfalban? Az a pillanat, amikor meglátod őket és rögtön tudod, hogy megvan-e az az élmény, amitől ameddig nézed, megáll az idő és megszűnik körülötted a világ.Pont ilyen pillanatokat kínál hazánk egyetlen vizuális művészeti fesztiválja, az ART MOMENTS FESZTIVÁL.

2010-ben jelentkezett először az ART MOMENTS FESZTIVÁL (AMS) fővárosi kávézókban, könyvesboltokban, mozikban, irodákban, romkocsmákban és kortárs galériákban rendezett kiállításokkal – azóta 3 év eltelt, és a rendezvény karaktere rengeteget változott.


2013 őszén folytatódik a már országossá nőtt rendezvénysorozat, Budapesten kívül Debrecenben, a MODEM-ben és Pécsett, a Zsolnay negyedben vehet láthatóak az AMS kiállításai, koncertjei, street art akciói. 2013-ban az eddigieknél lényegesen nagyobb hangsúlyt fektetnek a szervezők arra, hogy külföldi művészeti projekteket mutassanak be Magyarországon, illetve, hogy nemzetközi párbeszédet indítsanak el egy olyan izgalmas területen, mint az arab kultúra.


E kulturális csereprogram, - amely a Zenith Art Exchange 2013 elnevezést kapta - a későbbiekben kortárs magyar vizuális művészek, designerek munkáit állítja majd ki egyes közel-keleti országokban. Visszatérve az őszi magyarországi fesztivál eseményeihez, a közel-keleti régión kívül természetesen más országokból is érkeznek művészek, többek között Franciaországból, illetve a programok izgalmas és friss street art szekciója számos kelet-európai graffiti művészt is felvonultat. Összességében ismét változatos és gazdag programokkal várjuk a közönséget – kiállítások, falfestés, koncertek, irodalmi performanszok, gyerekprogramok és felnőtt work shopok szerepelnek az AMS 2013-as őszi kínálatában.