Szembenézés, elengedés, önismeret

Sokan kérdezik mostanában guruktól és néha önmaguktól is, hogy milyen a megvilágosodás így az ezredfordulót követő évtizedekben? Vajon Buddha mit szólna, ha most lekuporodna a nagy tölgyhöz a Margit-szigeten?

Te mire vágysz? Meg tudod szépen, tisztán, néhány tőmondatban fogalmazni magadnak, hogy mire vágysz? Ne általánosíts, ne légy közhelyes és ne akard, hogy mások sematikus válaszai visszaköszönjenek a tiedben. Nem érdekelnek a régi álmaid sem. Sem az ősi hitrendszeren alapuló vágyképeid.

Te? Most?  Mire?  Vágysz?  Ez a kérdésem. Ha megvan, már félig büszke lehetsz magadra. Ha pedig tudod, hogy merre vezet az út odafelé, akkor már szinte teljes büszkeség áraszthatja el melltájékod, sőt mit több, még a szíved is.

Mert ez a legnehezebb. Szembenézni önmagaddal, vágyakat tisztán látni, álmokat megvalósítani, félelmeket elengedni és megreccsent kapcsolatokat hagyni a porba hullani. Hogy neked megy? Mert a spirituális úton jársz? De jó neked!


Vagy még fogalmad sincs mit is jelent valójában a spiritualitás? Akkor te vagy az én emberem. Vagyis saját magad embere is. Mert benned még nem alakult ki a gőg, még nem kaptad meg a spirituális játszótéri kelléktár leltárba vett ingóságait, mint a sárga homokozó lapát vagy a tizenkét centiméter átmérőjű varázsgömb kezdő látóknak.

Még nem vagy reménytelen eset. Nincs meg benned az a szintéhség és mester-vadászösztön, amivel gurutól guruig rohangálsz ész nélkül, mert ők tudják az Igazat, ismerik az Egység titkait és különben pedig mindent tudnak a férfi-nő kapcsolatáról.

Elárulok egy titkot. Te vagy az, aki MINDENT tud. Lehet, hogy most még nem így érzed. Lehet, hogy össze vagy zavarodva, mert olyan sok minden történik veled rövid időn belül, amit nem értesz és nem tudod hova tenni. De ne félj! Minden a helyére kerül. Talán az elmúlt időszakban hátat fordított neked néhány barátod – vagy talán te fordítottál nekik hátat -, talán másként értékeled a már meglévő emberi kapcsolataidat, talán csak fogalmad sincs hol vagy.
Minden rendben van. Pont jó helyen vagy. Pont jó időben. Nem előbb és nem később, mint kellene. Annak ellenére, hogy olyan mintha folyamatosan egy lépéssel önmagad előtt járnál, ez így van rendjén. Egyik feled még tiltakozik a tucatnyi változás ellen – ez az egód – a másik feled pedig imádja, hogy végre úgy érzi él, keres, kedvel, szeret, lát és hall. Érzékel. Mintha eddig csupán egy gödörből figyelted volna a saját életedet. Aztán hirtelen valaki – talán fogalmad sincs kicsoda, de az is lehet, hogy nevesíteni tudod – ledobott neked egy kötelet, hogy mássz fel. Egy ideig félve nézted a kötelet, de az a másik világ nagyon vonzott így hát elkezdtél mászni és ahogy megfogtad a kötelet csoda történt. Még nem is voltál fent a gödör tetején, amikor megnyílt előtted a Világ. Hirtelen ahogy megvetetted a lábad a peremén miközben másztál kifelé ott állt valaki, aki büszke volt, a szeméből dicsőség sugárzott és a tartásából látható volt, hogy boldog. Te voltál az, akit akkor ott láttál.


És ez a Te nagyon tetszik neked. A lábai néha megroggyannak, a szemét néha könnyek lepik el, a háta kicsit néha meggörnyed még, de aztán újra megrázza magát és dicsőséggel teli pillanatait újra élve halad tovább Új Életében.

Mi történik, ha megakadsz?
Ha nem tudod merre tovább? Csupán nézz magadba, mélyen. Keresd meg Önmagadban az IGAZIt, az ISTENIt és higgy benne, hogy megengedheted magadnak a jót, szépet, szerelmet, izgalmat, szenvedélyt, érzékiséget, bőséget, ölelést, csókot, nevetést, gondoskodást, érintést, szeretet. A Feltétel Nélküli Szeretetet. Mert ez a cél. Ne add alább soha!

Miért mondom el mindezt? Mert valahol ez a dolgunk. Elmondani nektek, hogy amit csináltok az semmiképpen nem rossz. Meghallgatni titeket és olyan reakciókat adni a meghallgatott érzésekre, gondolatokra, amiből kiderül, hogy jó az irány amibe beálltál és nem bolondultál meg. Sőt, nem is fogsz.

Háen világa - Az Ikerlángtól a Teremtésig előadás

2o13. szeptember 16. 18.3o Egyhárom Klub