Hangfürdő

Történelmi kutatások során kiderült, hogy a világ ősi civilizációinak megjelenésével egyidős a természetben felbukkanó hangok, rezgések egészségmegőrző, harmonizáló hatásának felhasználása. Hangok tengerében élünk

Történelmi kutatások során kiderült, hogy a világ ősi civilizációinak megjelenésével egyidős a természetben felbukkanó hangok, rezgések egészségmegőrző, harmonizáló hatásának felhasználása.

Hangok tengerében élünk. Modern világunkban könyörtelenül ki vagyunk szolgáltatva a nagyfokú háttérzajoknak, s ez nem csak hallásunk érzékenységét ássa alá, de bizonyítottan forrása a stressznek is, - zaklatottá, ingerlékennyé válunk tőlük.


Míg a diszharmonikus rezgések megbetegítenek, azok a hangok, akkordok, melyek szervezetünknek megfelelően rezegnek, jótékony hatást gyakorolnak egészségünkre.
Peter Hess® német fizikus a hangmasszázs és hanggyógyászat Európa szerte elismert szaktekintélye. Az általa kidolgozott módszer segítségével a testünk energiamezejében keletkezett zavarok helyreállhatnak, az öngyógyító folyamatok felerősödhetnek, megszabadulhatunk a mélyen berögződött feszültségeinktől, megtapasztalhatjuk az igazi ellazulást.

Több évtizedes kutatómunka eredményeként, napjainkban Európa egyre több országában használják az ACAMA védjeggyel ellátott különleges tálakat, gongokat, csengőket, melyek a Hangmasszázs Terápia® eszközei - egyéni kezelésekhez, gyermek vagy felnőtt csoportokhoz az élet számtalan területén

A tálak 7-12 fém ötvözetéből egyedi darabonként készülnek Nepálban, az ősi elixir alapján. Formájuk kerek, aranyszínű. A hagyomány szerint a felhasznált fémek a kozmikus harmónia megteremtését szolgálják.

Többdimenziós hangzásuk segítségével könnyen, gyorsan tudunk elengedni, ellazulni, a relaxáló állapot pedig köztudottan jótékonyan hat testi és szellemi működésünkre. Erősödik az immunrendszer, a koncentrálóképesség, a kreativitás.

A hangtálak által kibocsátott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak a szervezetünkbe, megmozgatva a közel 100 billió sejtünket. Oldják az energiablokkokat, ráhangolják energiahullámainkat, hogy a legmegfelelőbb frekvencián rezegjenek.

Fürödni egy kényelmes nagy kád kellemesen meleg, habos, illatos vízben, néhány mécses hangulatos félhomájában, nagyon megnyugtató és finom élmény. De varázsa van a közös fürdőzésnek is, csak meg kell tudni választani a helyszínt és az időt.

Harmonikus hangok, rezgések tengerében fürödni egyedül, vagy társakkal, az már egy kisebb csoda! A hangulatosan berendezett teremben 10-15 fő kényelmesen elfér, s mivel mindenki és minden a harmóniára törekszik, elég egy parányi őshang, és a csoport egysége létrejön.

A tálak hangja lassan megtölti az egész teret, s a rezgések koncentrikus körökben terjedve a testben érzékelhetőkké válnak. A külvilág ingereiről a figyelem befelé irányul, új információkhoz juthatunk önmagunkról. A finom rezgéshullámok hatására oldódni tudunk, elengedve a rosszérzést, szorongást, izomfájdalmakat, eljutunk az igazi, belső békéhez.

A harmonizált csoportban megnyílnak az emberek egymás felé, a közös élmény összeköt. Barátkozunk, tanulunk figyelni egymásra, adni valami kedves, szép érzést. Ebben a túlpörgő világban ajándék ez az egy óra hangfürdő.

Az irányított, ellazulást segítő gyakorlatok hatékony eszköze még a gong, mely egy intenzív találkozás, nagy élmény, kozmoszutazás.
A keleti hitrendszer szerint a világ egy hangzás, az emberek, mint apró részecskéi, hangokból vannak, s aki harmónikus rezgésben él, az egészséges.

Hangfürdőn maga a rezgés és a harmonikus hangzás együttes hatása segíti az embert a mély ellazuláshoz és az új harmónia megteremtéséhez, mely egy pozitív élménnyel való gyarapodást jelent. Más szemszögből való rálátáshoz segít problémáinkkal kapcsolatban, és egyben a megoldást is magában hordozza.

Így egyrészt ízelítőt kaphatnak résztvevőink Peter Hess® módszeréből, másrészt bízom abban, hogy segíteni tudok energetikai blokkok felderítésében, oldásában, az ellazulás tanulásában, önmaguk jobb megismerésében.

Tibetben azt mondják, hogy a harmonikus hangok elűzik a testből és a lélekből a gonosz szellemeket (mint rosszakarat, féltékenység, túlterhelés stb.) Ezáltal lehetővé válhat újra a test, szellem, lélek egysége, mely maga az egészség. S, ha mélyreható negatív tapasztalatok kizökkentik lelkileg,testileg beteggé teszik is az embert, a hangmasszázs, a hangfürdő az eredeti harmóniát helyreállíthatja és íly módon alkalmat kínál a gyógyuláshoz.
Radnai Zsuzsa
Aranybuddha