Karma 1x2 laikusoknak és angyaloknak is

A csapból már csak idézetek folynak csodaszép mezőkkel és liliomokkal. A fűszeres meditációt árul szilva helyett, a buszvezető Balogh Bélára nyomja a műszakot. Recsegve próbál a világ a helyére kerülni, de nem kell segíteni neki, hisz mindez csak illúzió, mondjuk a mantrát, keressük a fájdalom nem létező helyét, s reménykedünk, hogy ha sokat posztolunk hasonló fehér lesz a hajunk, mint a heti rendes gurunak.

Megvertek egy kisfiút, brutálisan. Súlyos, maradandó sérülései vannak. Négyen egy ellen, már önmagában is fizikai trauma, de a kiszolgáltatottság, a megalázottság, a szégyen, a harag különböző színezetei az értetlenség ködén át, szinte megoldhatatlanok. Hiszen; miért történt mindez???

A külvilág reakciója szinte tömeghipnózishoz hasonló. Fúj, le vele (illetve börtönbe, kényszermunkára), állítsuk vissza a halálbüntetést. A média hörög, az emberek hozzáértőek és kommunikatívak. A kérdés legfeljebb az, Hamurabbi vagy Mátyás törvényei szerint ítéljünk, s ha nem értek ezzel egyet, vágják le az én kezeimet is....


Egy trauma traumatizál.
Megdöbbent, kiforgat, felzaklat. Fájdalmat okoz, aztán feldühít, esetleg felejtésre ösztönöz. Amikor a hozzákapcsolódó érzelmeket nincs lehetőség átélni, az áldozat kifejezetten a túlélésre hajt. Felejt, vagy a belső konfliktus feldolgozása helyett külső hibáztatásba, folyamatos rágódásba kezd. Amikor egy dramatizált eseményt egyáltalán nem akarok feldolgozni, az újra, és újra ismétlődni fog. Ez tapasztalható a szexuális áldozatoknál is: vagy nagyon bezárkóznak, vagy kifejezetten újrahívják a szadista, illetve túlzó szexuális megélést.

Ez logikátlannak tűnik. Ha fáj valami akkor miért juttatja a Sors az ismétlődésekkel az eszembe ? Miért nem léphetek túl rajta?


1. Törvény

Azért születtünk, hogy tanuljunk. Mindenki egyéni leckét kapott útravalónak.

2. Törvény
A Sors minket a célunk, a küldetésünk felé hajt. Motiváció bármi lehet, minél kevésbé tudatosan élünk, általában annál fájdalmasabb megéléseken keresztül szorítva.* Aki a szép szóból nem ért, pofonokat kap az élettől.*

3. Törvény
Az életfeladatunk betöltése közben *kötelességünk a régi adósságainkat törleszteni*. Ez a karma tana. Nem büntetés ez, hanem egyszerű módja a következetes élet elsajátításának. Ha lekéssük a buszt várni kell. Ha megbántunk valakit, legközelebb át kell élni, milyen megbántottnak lenni, hogy empatikusakká válhassunk. Szép, és igazságos ajándék: lehetőséget kapunk újra és újra, hogy kijavítsunk valamit.

4. Törvény
Az Életnek, Sorsnak, Istennek, Angyaloknak nincsenek érzelmei. Tudom, hogy nem leszek népszerű, mert nagyon divatos kegyelemért és egyéb földi javak bevonzásáért esdekelni, de az isteneket nem érdekli, ki milyen hangosan rinyál. Szeretnek bennünket, ezért megbíznak bennünk, hogy
(előbb-utóbb) képesek leszünk felnőni, és eszerint cselekedni. Megérteni a tetteinket irányító érzelmeket, szelektálni azokat melyek hátráltatnak, és következtetéseket levonva felelősséggel cselekedni. *Mert a Szeretet az nem érzelem. Semmi köze hozzá.

5. Törvény
Szeresd felebarátodat, mint önmagad. Mit jelent ez? Ismerd meg a hibádat, lásd be őket, és rögtön rájössz, hogy pont olyan vagy, mint bárki más. Gyarló, kétkedő, vétkező ember, aki úgy szeretne legjobban másokat, hogy amíg ő cadillacben masírozik, az alantas tömeg szirmokat szór rá a nyitott tetőablakon át. Nem, nem! Csak akkor tudsz szeretni másokat, ha minden bénaságoddal együtt szereted, és elfogadod önmagad. Őszintén. Ebben a felállásban hirtelen befogod a szádat, ha köveket adnak a kezedbe, hogy agyonüss egy gyereket, aki vétkezett.

6. Törvény

Aki békében van önmagával és a külvilággal, az nem ordít. *Nincs mondanivalója, mert látja, hogy a világ tökéletes.* Csak szerényen elfogadja, hogy legfeljebb ő nem érti még az egészet, és az a szelet, ami az orra előtt van, torz képet mutat. Az, aki hangosan fújja az indulót, olyan agyi szinten van, mint egy szurkoló az arénában. Lehet így is élni,de akkor ne szidjuk a hátunkon hangosan puffanó gumibotokat....


7. Törvény
Ahogy kint, úgy bent. Vagyis felelős vagyok a tökéletes, vagy tökéletlen világért. Egyszerű szavakkal, ha én bunkó vagyok, a tanár pikkelni fog a gyerekemre. Amikor ellopom a BKV jegy árát, fogjam be a szám, ha a Parlament is ezt teszi. Nagyon egyszerűen ki lehet ez kerülni úgy, hogy én nem vagyok hibás, csak te. Vagyis én eldönthetem, hogy csak neked van szükséged a változásra, bűnhődésre, nekem nem. Ez azonban nem az igazság, csak próbálkozás.

Kedves Spirituális Okosak, Laikus Harcosok! Tiszteletem a tiétek, engem is megrázott a történet. Nem tudom, és nem szeretném tudni, mit tennék hasonló esetben, hiszen még ismeretlenül és messziről is fáj.És nem gondolom, hogy rendben van, vagy el lehet tusolni. De aki magát gondolkodónak tartja,
érezze át az elkövető fájdalmát is, és vegye fel a felelősséget azért, hogy ilyen megtörténhet ma, a budapesti utcákon. *A megoldás nem a börtön (előre leszögezem, hogy nem a felmentés mellett szónokolok, természetesen egy bűnnek szükséges a fizikai igazságszolgáltatás is), hanem az, hogy fogadjuk el egymást, tanuljunk meg szeretni! *Előbb önmagunkat, aztán a családunkat. Utána szeressük az utcán bicikliző kisfiúkat, és segítsünk nekik.

Végül ne felejtsük el, hogy nagyon könnyű volt a második világháború rémtetteit Hitlerre fogni. De ő csak egy vezér volt, akinek milliók fogadtak szót. Ha bűn történik, akkor egy hasonló vezérnek (energiának, démoni erőnek) kiáltják a hangját ezrek és ezrek. Ébresztő!! Nézz magadba, mielőtt kiabálni kezdesz.