Burgonyás-zöldborsós curry

Gyorsan és egyszerűen készítheted el ezt az indiai ízvilágú finomságot! Melegítő fűszerekkel igazi őszi étel!

Burgonyás-zöldborsós curry

Hozzávalók: 6 db közepes burgonya, 20 dkg zöldborsó, 2 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1-1 csapott tk. kurkuma, koriander és római kömény, 1 kk. gyömbér,2-3 ek.paradicsompüré, ízlés szerint só

A hagymát apróra vágom, a fokhagymát is, kevés olajon elkezdem pirítani, amikor már kezd színesedni akkor beleszórom a fűszereket.Ezeket pár másodpercig pirítom aztán hozzáadom a paradicsompürét, a krumplit és annyi vizet,hogy ellepje. Ezután időnként megkeverem,mikor a krumpli más fő beleszórom a borsót és megsózom.

Készre főzöm, még a végén utánaízesítem ha szükséges.

Magában, rizzsel vagy akár lepénykenyérrel is kínálható!