Göcseji Csemege sajtos göngyölt sertésszelet

A sonkát és a sajtot kis kockákra vágjuk, és az előkészített húsokra halmozzuk. Ezután a húsokat összegöngyöljük, hús-tűvel rögzítjük, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

sertéscomb
50 dkg
gépsonka 10 dkg
Natúr Göcseji csemege sajt 10 dkg
liszt 5 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 12 dkg
olaj 2 dl
őrölt bors, só

Elkészítése:
A sertéscombból négy egyforma szeletet vágunk. Kiverjük, megsózzuk és meghintjük őrölt borssal. A sonkát és a sajtot kis kockákra vágjuk, és az előkészített húsokra halmozzuk. Ezután a húsokat összegöngyöljük, hús-tűvel rögzítjük, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük. A hústűt eltávolítjuk és a húsokat éles késsel kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Hasábburgonyával vagy burgonyapüré-vel tálaljuk.