Karácsonyi böff saláta

Így készítse el a híres Böff salátát, amelynek neve a francia salade de boeuf-ből ered, és tulajdonképpen a franciasaláta gazdagabb változata

Hozzávalók:

A házi majonézhez: 1 teáskanál mustár, 1 nyers tojássárgája, 1 főtt tojássárgája, 3-4 deci olaj

A salátához: 10 db. sárgarépa, 2 db. gyökér, 2 db. karalábé, 1 db. zeller, 8 db. közepes krumpli, 1 üveg savanyú uborka, 1 üveg zöldborsó, majonéz, só, főtt hús, szintén a levesből

 

 
Elkészítés:


• Majonéz: A mustárt és a tojássárgáját jól összekeverjük, majd az olajat apránként hozzáadva sűrűre keverjük.

• Saláta: A zöldségeket, húst és a savanyú uborkát apróra vágjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk és belekeverjük a majonézt.

Tanácsok:

A böff saláta csakis a húslevesben főtt zöldségekből készül. Tálalás előtt 1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tetejét kedvünk és tehetségünk szerint díszítsük.

Tipp: ahogy a képen látjuk apró "kanapékat", vagy kis falatokat is készíthetünk belőle, egy kis zselatin hozzáadásával, formába öntve, a hűtőben kb egy óra alatt megvan!