Citromos-tárkonyos raguleves

Elkészítési idő: 70 perc

50 dkg sertés comb
15 dkg sárgarépa
15 dkg zöldség
1 karalábé
15 dkg cukorborsó
fél citrom
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
1 evőkanál tárkony
só, bors

1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a fokhagymát és a felkockázott sertés combot majd fehéredésig pirítjuk.

2. Rátesszük a kis kockákra vágott sárgarépát, zöldséget, karalábét majd a cukorborsót. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal. Hozzáadjuk a fél citrom kifacsart levét.

3. Fedő alatt puhára pároljuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ha felforrt, akár tésztát is lehet bele főzni.

Somogyi Zoltán
www.maxkonyhaja.hu