Az imádság és a hála kapcsolata

Ma egy rövid idézettel jöttem, mely segít neked az imádság helyes formáját megválasztani, és a hála gyakorlásában is hasznodra válhat.


"A kreatív imádság lényege valójában nem a szavak­ban vagy gondolatokban, hanem az érzésben rejlik. Az ima csak akkor fogja valóra váltani a kívánságodat, ha képes vagy maradéktalanul átélni az érzést, hogy amire vágytál, az máris a birtokodban van; ha bizton tudod, hogy máris elvé­geztetett, avagy megadatott neked. Ezt legpontosabban ta­lán a mélységes hála érzésével írhatjuk le.

Azonban még ez is egy bizonyos kimenetelhez kötődik, és így valószínűleg nem fogja eléggé megemelni a tudat szintjét, hogy előidézze a szükséges mértékű energiaváltást.

Az imádság legtisztább formája, amelyet gyakorolhatunk, a békesség átérzése - azé a fajta békességé, amely akkor kö­szönt reánk, amikor teljesen átadjuk magunkat a fennálló helyzetnek úgy, ahogyan van, s azzal a tudattal vigasztaló­dunk, hogy a Szellem mindent elrendezett, s ha mi egyszerűen félreállunk az útból, minden a lehető legjobban fog alakulni. "


Colin C. Tipping - Sorsfordító megbocsátás(kép forrása: cloudtelecoms.co.za)