include("include/median_1.php"); ?>
harmonet.hu
include("include/median_2.php"); ?>
Erdélyi paradicsomleves
Elkészítési idő: 15 perc
1/2 liter paradicsomlé
1/2 liter víz
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál sűrített paradicsom, vagy 2-3 darab kockázott, friss paradicsom
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál őrölt babérlevél
só
Tálaláshoz pirított kenyérkocka vagy főtt rizs.
1. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a paradicsompürét és az őrölt babérlevelet. Öntsük fel a vízzel
2. Keverjük bele a cukrot, a sót és a paradicsomlét. Forraljuk össze és főzzük 5-6 percet.
3. Tálaláskor adjunk hozzá pirított kenyérkockát vagy főtt rizst. Aki édesen szereti, tegyen még hozzá cukrot.
Jó étvágyat hozzá!
Somogyi Zoltán „Max” receptje
További finomságok a www.maxkonyhaja.hu oldalon