Erdélyi paradicsomleves

Elkészítési idő: 15 perc

1/2 liter paradicsomlé
1/2 liter víz
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál sűrített paradicsom, vagy 2-3 darab kockázott, friss paradicsom
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál őrölt babérlevél

Tálaláshoz pirított kenyérkocka vagy főtt rizs.

1. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a paradicsompürét és az őrölt babérlevelet. Öntsük fel a vízzel

2. Keverjük bele a cukrot, a sót és a paradicsomlét. Forraljuk össze és főzzük 5-6 percet.

3. Tálaláskor adjunk hozzá pirított kenyérkockát vagy főtt rizst. Aki édesen szereti, tegyen még hozzá cukrot.

Jó étvágyat hozzá!
Somogyi Zoltán „Max” receptje
További finomságok a www.maxkonyhaja.hu oldalon