Mantrák Indiából, a spiritualitás bölcsőjéből

A meditáció, a mantrák ismétlése, és isten nevének éneklése az összes vallásban megtalálható, a buddhizmusban, a hinduizmusban az iszlámban vagy a kereszténységben egyaránt csak, hogy néhányat említsünk a teljesség igénye nélkül.

A mantrák éneklése egy misztikus és varázslatos tapasztalás, mellyel a test az éneklés és a meditáció által templommá, isteni hangszerré válik. A mantrák énekléséhez szükség van a megfelelő légzésre, relaxációra és elmeállapotra. A zsidó misztikusok Yahweh, Adonai and Elohim, a keresztények Jézus, Mária vagy az Úr, a hindu jógik Siva, Vishnu, Brahma és egyéb istenségek vagy istennők neveit éneklik. Ez az ősi módja az Istennek való szeretetünk kifejezésének.

A mantra éneklése a meditáció egy formája, melyhez a csend a kulcs. Minden mantrának megvan a maga mély jelentése. Ki kell választani a megfelelőt, előkészíteni egy alkalmas helyet gyertyával és füstölővel, elcsendesíteni a szívet és az elmét, majd így énekelni a békesség, a nyitottság és a szeretet állapotában. Éneklés közben el kell fogadni test jelzéseit. Kezdetben lehetnek apró nehézségek. Fontos az összpontosítás, kiegyensúlyozottság, megfelelő elfogadás a szív és az elme szükségleteire. A mantrák éneklése által a hang transzcendentális rezgésévé válunk, tiszta szeretetté és örömmé.

A mantrákat mély érzésekkel, teljes hittel énekeljük és hagyjuk, hogy a transzcendentális szépsége és minősége, amelyeket a szavak reprezentálnak, beléphessenek a lelkünkbe. Énekeljünk csoportban, használjunk hangszereket, ami felerősíti ezt a varázslatos tapasztalást. A mantra éneklése ahhoz a célhoz vezet, hogy lecsendesítse az elménket és kitárja a szívünket az isteni áramlat felé. Engedjük meg magunknak, hogy a csend elvezessen bennünket erre az útra.

A mantrák átadására a legalkalmasabb egy olyan tanító, aki eredendően ismeri a nyelvet, így a helyes kiejtést azonnal ellenőrizni tudja. Megtanítja a helyes levegővételt, a pontos hanglejtést, ami a szavak jelentésénél kiemelten fontos.

Egy lehetőséget kínálunk most, hogy azon kevesek közé tartozz akik elsőkézből tanulhatják meg a mantrák használatát, erejét, és megtapasztalhatják azt a varázst amit ad számukra.

Rendezvényünk vendége, az indiai származású Dhruva, aki a Himalájában élő jogiktól tanult, már egész fiatal korában érdeklődést mutatott a spiritualitás iránt. Először édesanyja ismertette meg vele a mantrákat, majd vitte el mesterekhez. Hamar felfigyeltek a képességeire, és tanítani kezdték. Számos szent mantrát ismer, most lehetőség nyílik rá, hogy átadhassa tudása egy részét az érdeklődőknek, legyen szó akár öngyógyításról, védelemről, az anyagi jólét megteremtéséről vagy elménk elcsendesítéséről és felsőbb énünkkel való kapcsolatról, számtalan területen képes változást hozni az arra nyitottak életében.

Az előadás során meggyőződhetünk a mantrák erejéről és hatásáról, melyet Dhruva magával ragadó személyisége tesz még átütőbb erejűvé. A mantrák mellett még számos területen jártas, több indiai hangszeren játszik, emellett zenét szerez és tanít is, amiről lehet, hogy az előadás során is kaphatunk egy kis ízelítőt.

A rendezvény 2014. augusztus 30-án kerül megrendezésre a Budapest Király utca 91. szám alatt, a Sarasvati Jógaközpontban. Elővételes jegyekkel és minden egyéb információval kapcsolatban a 06209999108-as telefonszám hívható.


 


Kép forrása