Mi kell a hatékony önvédelemhez?

Ez egy nagyon összetett kérdés. Van aki azt mondja, hogy önvédelmi technikák ismerete. Van aki esküszik a jó fizikai állapotra. Mások arra esküsznek, hogy a kiegyensúlyozott embereket semmi baj nem éri, és mások a körültekintésre szavaznak. Azt kell mondanom, hogy igazuk is van, és nem is. Ez a kis útmutató megadja azokat a pontokat, amit figyelembe kell venni, ahhoz, hogy képes legyen megvédeni magát az ember. Kezdjük talán a -sokak szerint- a legfontosabb dologgal. Az önvédelmi technikák ismerete. Az emberek -ki tudja miért-, meg vannak győződve arról, hogy létezik egy olyan önvédelmi módszer, amivel bárhol, bármikor meg tudják védeni magukat. El kell hogy keserítsek mindenkit: ILYEN MÓDSZER NINCS.

I.rész.

Mások arra esküsznek, hogy a kiegyensúlyozott embereket semmi baj nem éri, és mások a körültekintésre szavaznak.
 
Azt kell mondanom, hogy igazuk is van, és nem is.

Ez a kis útmutató megadja azokat a pontokat, amit figyelembe kell venni, ahhoz, hogy képes legyen megvédeni magát az ember.

Kezdjük talán a –sokak szerint- a legfontosabb dologgal.

Az önvédelmi technikák ismerete.
Az emberek -ki tudja miért-, meg vannak győződve arról, hogy létezik egy olyan önvédelmi módszer, amivel bárhol, bármikor meg tudják védeni magukat. El kell hogy keserítsek mindenkit: ILYEN MÓDSZER NINCS.

Azt, amit ilyen módszereknek gondolnak az emberek, három csoportra lehet osztani. Nézzünk egy kicsit a mélyükre, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak.

Harcművészeti irányzatok:

Előnyök
A különféle harci iskolák népenként, kontinensenként és koronként alakultak ki. A létrejövetelük oka egyszerű volt. Az ember mindíg, minden körülmények között szerette volna megvédeni magát a támadótól, és az évek tapasztalatai során létre jöttek olyan technikák, amik az adott eszközökkel, az éppen ismert módszerek ellen meg tudták védeni magukat. Hátrányok:
Más korban, más eszközök és módszerek voltak. Napjainkban –hiába sajátítja el valaki tökéletesen-, a másfélkezes kardnak, a katanának, vagy bármilyen más tradícionális fegyvernek a forgatását, a mai világban –hacsak nem Connor MacLeod-nak hívják-, túl sok hasznát nem veszi egy utcai támadásnál.

Sajnos ugyanez a helyzet a puszta kezes harci rendszerekkel is. Hogy miért?
És még folytathatnám a sort. Persze, az igazsághoz hozzá tartozik az, hogy zsenik mindíg születnek, akik létrehoznak egy működő rendszert. Ez vagy túléli az alapítót, vagy nem. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy valódi, élet-halál kűzdelemben ezek a mai világban, vajmi ritkán vannak tesztelve.

Az elmúlt 25 év során, nagyon sok harcművészetet megismertem és gyakoroltam. Láttam és megtapasztaltam az előnyeiket és a hiányosságaikat is. Ezért fejlesztettem ki azt a rendszert, ami megpróbálja kiküszöbölni a korábban említett hiányosságokat és hozzátenni azokat az előnyöket, amit a következő alkalommal a kűzdősportoknál és a különleges alakulatoknál fogunk górcső alá venni.

Mindhárom területen elég sok tapasztalatot szereztem ahhoz, hogy létre tudjam hozni a -kifejezetten nőknek kidolgozott- HCFS-t, amit csak a HOLISDAC akadémián oktatunk.
Kedves férfitársam, ha olvasod. Ne légy elkenődve. Neked is megvan a lehetőséged a gyakorlásra. Ha érdekel, olvass tovább és megtudod, hogy hogyan vagy képes TE saját magad biztonságosabbá tenni a saját világod és élettered.

Keress meg bármelyik elérhetőségemen, vagy látogass el a www.onvedelemakademia.com weboldalra, és tudj meg mindent amit szeretnél.

kép forrása