Vakító, fehér ruhák szódabikarbónával

Így mentsd meg a lesárgult, vagy foltos fehér és világos ruháid: A szódabikarbónával a ruháid sokáig megőrzik makulátlan fehérségüket, ráadásul a szódával a már elszürkült anyagokat is újjávarázsolhatod. A szódabikarbóna meglepően sokféle módon alkalmazható a ruhák mosásánál Fehér, világos pólók esetében... Egy lavórba szórj 500 gramm szódát, majd oldd fel tíz liter vízben, és ebben az oldatban áztasd a pólókat néhány órán át. Ha letelt az áztatási idő, mosd ki a szokott módon, de a mosódobba szórja fehérítő sót v. bóraxot. Extra tipp: A frissen fehérített ruhákat lehetőleg szabad levegőn szárítsd meg, és akkor, amikor a nap is éri. A napfény ugyanis erősíti a fehérítő hatást. A szódabikarbóna egy öko háztartásban rengeteg módon fel tudsz használni.

Így mentsd meg a lesárgult, vagy foltos fehér és világos ruháid
A szódabikarbónával a ruháid sokáig megőrzik makulátlan fehérségüket, ráadásul a szódával a már elszürkült anyagokat is újjávarázsolhatod.

A szódabikarbóna meglepően sokféle módon alkalmazható a ruhák mosásánál
Fehér, világos pólók esetében:
Egy lavórba szórj 500 gramm szódát, majd oldd fel tíz liter vízben, és ebben az oldatban áztasd a pólókat néhány órán át. Ha letelt az áztatási idő, mosd ki a szokott módon, de a mosódobba szórja fehérítő sót v. bóraxot.

Extra tipp:
A frissen fehérített ruhákat lehetőleg szabad levegőn szárítsd meg, és akkor, amikor a nap is éri. A napfény ugyanis erősíti a fehérítő hatást.
A szódabikarbóna egy öko háztartásban rengeteg módon fel tudsz használni. További részleteket ide kattintva tudsz meg!
 
Fehér és világos színű ruhák mosása, fehérítése
A szódabikarbónát por alakban, 3-5 evőkanállal szórd a mosódobba, a világos-fehér színű szennyes ruha közé. Ahhoz hogy tényleg lásd az eredményt ki kell tapasztalnod az arányokat. Függ a mosandó ruhák mennyiségétől és a mosógéptől. A végeredmény mindenféleképpen lenyűgöző.
 
Foltkezelés szódabikarbónával (világos és fehér ruháknál)
A frissen keletkezett foltot igyekezz langyos vízzel minél előbb eltávolítani a ruháról. Ha nem sikerült időben leszámolnod a folttal, akkor áztasd hideg vízben néhány órát, majd dörzsöld át (ecettel, citromlével, szódabikarbónával).

Izzadságszag
Langyos ecetes, szódabikarbónás vízben áztasd! Az izzadságot a ruháról eltüntetheted úgy is, hogy egy üres spriccelős flakonba ecetes vizet teszel, és ráfújsz belőle a ruhára. Izzadságszagú ruhadarabot áztass langyos vízben, amelybe előzőleg egy csésze ecetet, vagy egy maroknyi szódabikarbónát tettél.
Hogyan szabadulj meg a büdös cipők szagától? Itt ezt is elolvashatod (link ps.andio.biz/remote_sub.php?a=gbk&p=szodabikarbona_reg&pi=6Lq72M)
 
Kávéfolt
Véletlenül kiöntöd a kávét a pólódra? Gyorsan végy egy kis szódabikarbónát, és szórd meg vele az adott felületet! Kicsit vizezd meg és hagyd hatni, majd utána dörzsöld ki belőle a foltot!
 
... és még nincsen vége

Szódabikarbónával dugulás ellen
A szóda a dugulásnál is segít. Legyen szó a mosogatóról, mosdókagylóról vagy kádról
 
Tehát mit tégy, ha a mosogatód eldugul?
A fáradságos munka előtt próbálkozz így...
Szedd szét a szifont a mosogató alatt.  Ha a dugulás ennek ellenére fennáll, a szifon visszacsavarása után két nagykanál szódabikarbonát szórj a lefolyóba, önts hozzá ecetet. (Tölcséren keresztül is öntheted a lefolyóba a szódabikarbónát.) Az ecet hatására a szódabikarbóna habzani kezd, ezt várd ki, majd ha a hab csökken, öblítsd le a lefolyót forró vízzel.

Megelőzésre
Amennyiben hetente 1x-2x ecetet öntesz a lefolyóba, megelőzhető a dugulás.
A háztartásokban alkalmazott hígított ecet a környezetre nem ártalmas.

+ egy haszon, amit a szódabikarbónától kapsz
Amennyiben időnként szódát szórsz a lefolyóba, semlegesíti a kellemetlen szagokat.
 
A sor még hosszú! Kíváncsi vagy a folytatásra?
 
Ha tudni szeretnéd, mi mindenre jó még a szódabikarbóna, akkor töltsd le az ingyenes szódabikarbóna tanulmányt, mely 73 féle módot sorol fel, amire használhatod a mindennapokban.
 
Igen, kérem a szódabikarbóna 73 felhasználási módja tanulmányt, ezért kattintok!