Milyen veszélyeket rejt az öntudatosság?

Nőként manapság egyedül is meg kell tudnunk állni a lábunkon. Azonban az öntudatosság, amelyet a hétköznapokban és a munka világában képviselünk, nem azt jelenti, hogy nincs szükségünk a megfelelő férfi gyámolítására.

AZ ÖNTUDATOSSÁG NEM FÉRFIAS JEGY
A nő alapvető szükséglete a biztonság, melyet a szeretett férfi oldalán szeretne megélni. Arra vágyik, hogy felelősséget vállaljanak érte, hogy tervezzenek vele, hogy támaszkodjanak rá. Addig azonban, míg ezt a szerepet nem tudja betölteni az általa választott férfi társaként, bizony a saját életét kell élnie.
Fontos azonban, hogy ennek során ne emeljünk be olyan férfias jellemzőket a viselkedési repertoárunkba, mint amilyen pl. a harciasság, vagy a keménység. Az öntudatosság és önérvényesítés képessége ugyanis nem egyenlő ezekkel.

A NŐ MINT TÁMASZ
Minden nő képes arra, hogy támasszá váljon. Támasszá a társa, a gyermekei, a szívéhez közel álló személyek számára. Ahhoz azonban, hogy ezt megtehesse, először meg kell találnia a saját stabilitását. Addig ugyanis, míg magunk is támaszra, megerősítésre vágyunk, nem fogjuk tudni mások életében betölteni ezt a szerepet.
Ennek a fajta stabilitásnak pedig az önbizalmunk a legfőbb forrása. Aki képes bízni önmagában, hinni a saját képességeiben, miközben tiszteli önmagát és a környezetében lévőket, az el tudja érni a céljait, mely által átélheti a sikerélményt, s ez pozitív visszacsatolás formájában növeli önbizalmát.AZ ÖNTUDATOSSÁG VESZÉLYEI
Az önbizalom erősnek mutat. Az öntudatosság határozottá tesz. Nőként azonban számolnunk kell ennek esetleges negatív következményeivel.
A nehézségekgyakran megedzenek, a csalódások pedig elővigyázatossá tesznek, miközben a vágyaink folyamatosan hajtanak előre. Ilyenkor a céltudatos önérvényesítésnek az lehet az ára, hogy a nőiességünk ellenére is keménynek látszunk, így a kevésbé határozott férfiakat könnyen elbátoríthatjuk attól, hogy a közelünkbe kerülve megismerjék a felszín alatt megbúvó valódi, törékeny nőt.

A FÉRFI SZEREPE
A legtöbb férfi természetesen tisztában van azzal, hogy egy nőnek biztonságra van szüksége.
Azt viszont már kevesen tudják, hogy mindaz, ami egy nőt igazán nővé tesz, csak akkor nyer valódi teret a kiteljesedéshez, amikor átélheti a teljes odaadást a szeretett férfi oldalán.
Ehhez éreznünk kell a határozottságot, az erőt, a dominanciát. Éreznünk a gyámolítást, a védelmet, a felelősségvállalást. Tudnunk kell azt, hogy bízhatunk a másikban.
Egy nőnek ugyanis az ad szárnyakat a saját nőiességének megélésben, amikor teljesen rábízhatja magát a mellett álló férfire.

Hogyan éled meg az öntudatosságod?
Mi segít abban, hogy higgy magadban?
Mit kommunikálsz magadról a szeretett férfi felé?