A fizikai érzékszerveken túl

Az öt fizikai érzékszervünk, ahogy a nevükben is benne van, a fizikai világ érzékelésére jött létre. De mivel az általuk érzékelt és felfogott fizikai világ az univerzumnak csak alig 5%-át teszi ki, igen korlátozott információ csomagot tudnak csak átadni az agynak. Ezt a szerény, villanásnyi információt aztán a fizikai agy tovább elemzi, értelmezi, mondhatjuk úgy is, hogy tovább torzítja. És miért torzítja? Mert ő is az anyagi világban született, ő sem ismeri a létező világ teljességét. Tehát csak a saját korlátai között, csak a saját eszközeivel és korlátolt felfogásával tudja értelmezni az információkat. És így, mire egy valódi, eredendően szivárványszínű információ hullám eljut az emberi tudatig, nem marad más belőle, mint torz és szürke árnyfolt. És ezekből az árnyfoltokból raktuk össze mindazt a tudás halmazt.

Kapcsolódó cikk ajánlat a témában: A világodnak csupán 5 százalékat érzékeled, vajon mi van ezen túl.

Ezt a szerény, villanásnyi információt aztán a fizikai agy tovább elemzi, értelmezi, mondhatjuk úgy is, hogy tovább torzítja. És miért torzítja? Mert ő is az anyagi világban született, ő sem ismeri a létező világ teljességét. Tehát csak a saját korlátai között, csak a saját eszközeivel és korlátolt felfogásával tudja értelmezni az információkat. És így, mire egy valódi, eredendően szivárványszínű információ hullám eljut az emberi tudatig, nem marad más belőle, mint torz és szürke árnyfolt.

És ezekből az árnyfoltokból raktuk össze mindazt a tudás halmazt, amire ma mindennapjainkat építjük, és amit a gyermekeinknek tanítunk az iskolákban. De ez egyáltalán nem baj! Ez így van rendjén, hiszen a fizikai világban a fizikai világ adtakeretek között tudunk létezni és tájékozódni. De ha már kérdéseid vannak, ha már keresed a valódi válaszokat, vagy ha egyszerűen csak érzed, hogy több van a világban, mint amit eddig megmutattak neked, akkor már érdemes foglalkoznod a létező világ másik 95%-val.

Te sokkal több vagy, mint azt gondolni mernéd!
Amikor érzel, érzékelsz valamit, ami túlmutat az öt fizikai érzékszerveden, joggal merülhet fel a kérdés, hogy honnan van az érzékelés? Honnan jönnek ezek a kérdések? Miért érzel és gondolkodsz így, ha Te egy, a fizikai világban élő, racionális fizikai érzékszervekkel megáldott, mások által is „normális” fizikai lény vagy? Nos, a kérdés már sejteti a választ is. Valójában Te sokkal-sokkal több vagy, mint egy biológiai, kémiai, fizikai lény. Lényegesen több vagy, mint egy atom, illetve sejthalmaz. A fizikai határok közé szorított létezésed csak látszat, csak a felszín. Képzel el úgy, mint az óceánt. Egy csónakból szemlélve a tenger tajtékzó hullámok sokaságának tűnik. De csak azért, mert ebből a látószögből az óceán lényege a szemnek láthatatlan. A felszín alatt végtelennek tűnő mélység, újabb és újabb felfedezni való létforma, színek és formák végtelen sokasága található.

Ismerd meg Önmagad! Fedezd fel a valódi érzékeidet!
A legtöbb ember úgy úszik az élet tengerében, hogy fejét nem teszi bele a vízbe, mert egyszerűen nem akarja látni azt a számára felfoghatatlan és ezért félelmetes valóságot, amit a valódi teljes létezés jelent. De Te, akinek kérdései vannak, merülj el bátran az élet végtelen teljességében! Éld át mindazt a vakítóan szikrázó, csodálatosabbnál csodálatosabb színekben pompázó valóságot, amit az Élet jelent! És amikor ezt meg mered tenni, át mered élni a létezés más, mélyebb aspektusait is, felfedezheted, hogy az öt fizikai érzékszerved valójában csak vetülete egy sokkal mélyebb és összetettebb érzékelésnek.

Mi is a „hatodik” érzék?
A fizikai érzékelésen túli érzékelést ne úgy képzeld el, ahogy az a köztudatban van! Valójában nem hatodik, hetedik meg harmincharmadik érzék van, hanem egy kiterjedtebb, teljesebb érzékelés, amely magában foglalja a fizikai érzékelést is. Ennek a teljesebb érzékelésnek korlátozott sugarai csupán a fizikai érzékszervek. Arról van szó, hogy mivel jelenleg csak a fizikai testeddel azonosítod magad, figyelmed fókuszában a fizikai világot felfogó érzékszervek állnak. És amire figyelsz, számodra az van. A többi dolgot az egyszerűség kedvéért kizárod a felfogásodból. De természetesen a látómeződet a végtelenségig tudod tágítani, felfedezve így újabb és újabb lehetőségeit valódi érzékelésednek.kép forrása