Mit vegyek fel?

Az edzőtermek házirendjében a tiszta sportruházatot és a zárt sportcipőt kérik, de ez sokkal bonyolultabb ennél. Mi van akkor, ha már nincs időd vasalni, mi legyen, ha a megálmodott szín még a szennyestartóban figyel, mit tegyél ha a bejáratnál veszed észre, hogy otthon maradt a zoknid, vagy mi van akkor, ha ráment a pörkölt a felsődre (ez a legvalószínűbb)? Tudod mi van?? Az égvilágon semmi! Mindenki átesett már ezeken a pokoli megpróbáltatásokon, a lényeg az edzés. Ezért indultál el, csak elfelejtetted, hogy volt egy sokkal nagyobb célod! A fogyás, az izomnövelés, az egészséged és az állóképességed javítása vagy a betegségeid leküzdése. Sokan klubozgatásra használják az edzőtermet, és ez látszik is rajtuk. Ne feledd, dolgozni mész oda, mégpedig saját magadért! Viszont a ruha, amit viselünk nagyon sokat el is mond az emberről.

Mi van akkor, ha már nincs időd vasalni, mi legyen, ha a megálmodott szín még a szennyestartóban figyel, mit tegyél ha a bejáratnál veszed észre, hogy otthon maradt a zoknid, vagy mi van akkor, ha ráment a pörkölt a felsődre (ez a legvalószínűbb)?

Tudod mi van?? Az égvilágon semmi! Mindenki átesett már ezeken a pokoli megpróbáltatásokon, a lényeg az edzés. Ezért indultál el, csak elfelejtetted, hogy volt egy sokkal nagyobb célod! A fogyás, az izomnövelés, az egészséged és az állóképességed javítása vagy a betegségeid leküzdése. Sokan klubozgatásra használják az edzőtermet, és ez látszik is rajtuk. Ne feledd, dolgozni mész oda, mégpedig saját magadért!

Viszont a ruha, amit viselünk nagyon sokat el is mond az emberről. Ahogy felöltözöl, az kivált egy hatást a másikban, egy véleményt. Reális igaz? Ha pl. egy szakadt tornacipőben és kajafoltos ruhában találkoznánk a teremben, mit gondolnál rólam? Na, ugyanezt gondolnám én is magamról. Az önértékelésem nagyon alacsonyan működne, és ez hatással lenne a viselkedésemre is, tehát egy szerencsétlen lúzer lennék, nagyon kevés önbizalommal.

Oké, tehát amit viselünk, hatással van ránk. Akkor most fordítsuk meg! Mi van akkor, ha áldozol egy jó minőségű cipőre? Hogyan fogod magad érezni egy igényes, szép edzőszettben? Ugye? Garantálom, hogy az önbecsülésed mellett még a teljesítményed is növekszik majd. Ha belenézel a tükörbe és szép dolgot látsz, jobb lesz a kedved, sokkal lelkesebben vágsz bele az edzésbe. „Egy ilyen külsővel nem lehet bénán edzeni! Nem égethetem le!” Ismerős?

Mindenre van megoldás, amikor otthon hagytam a zoknimat, poént csináltam belőle és bemondtam a mikrofonba. Átlendültünk rajta és senki sem foglalkozott vele. Amikor a cipőmet hagytam otthon, akkor kértem az egyik edzőkollégámtól (kösz Peti!). Ha a pólómat, akkor az utcaiban edzettem és pulcsiban mentem haza. De sorolhatnám még, hatalmas otthonhagyó vagyok. A lényeg, hogy te döntöd el, hogy mekkora az adott probléma hozzád képest! Ha túl nagy, akkor elbuksz, ha kicsi, akkor a szemébe nevetsz.

Folyt.köv…

Szívós Zoltán
www.szivoszoltan.hu


kép forrása