Kerüld el a fekete ruhákkal kapcsolatos mosási hibákat!

Gyakrabban bújunk sötét színű ruhákba. Extra jó tanácsok a fekete ruha mosásához: A fekete ruhákat mosás előtt áztasd körülbelül fél órára hideg vízbe, így tovább megőrzik mély, egyenletes, fekete színüket. A folyékony mosószerhez egy kevés (egy-két evőkanálnyi) ecetet is adhatsz. Az ecet biztosítja a ruhák puhaságát, és megakadályozza a szöszök megtapadását az anyagon. Ha spórolni akarsz, használj mosódiót: élénkíti a színeket, ráadásul semmilyen allergén anyagot nem tartalmaz. A mosódió a fekete ruhák őre. Sok bosszúságtól megkíméled magad, ha a sötét, fekete színű ruhákhoz nem teszel színeseket, azaz a gépbe egyszerre csak feketéket tegyél. Mosás előtt minden egyes darabot fordíts ki, a zipzárakat húzd be, és üríts ki minden zsebet! A színes és fekete ruhákat soha ne mosd 40 °C feletti, a kényesebb anyagokat pedig 30 °C feletti hőmérsékleten.

Gyakrabban bújunk sötét színű ruhákba. Extra jó tanácsok a fekete ruha mosásához: Megmutatom, hogy szösztelenítsd sötét, fekete ruháid: széles ragasztószalagot tapasztasz az anyagra, majd óvatosan, száliránnyal ellentétesen húzod le a ruháról.
Másik bevált módszer, ha néhány csepp öblítőt és néhány csepp ecetet keversz el egy tál vízben, majd e keverékkel átitatott ruhakefével tisztítod meg az anyagot.

MOSÁSI JÓTANÁCSOK MOSÁSI HIBÁK

Csíkok
Ha fehér csíkok keletkeznek a ruhán, akkor valószínűleg túl sok mosóport vagy öblítőt öntöttél a rekeszbe. Figyelj mindig a jelzésekre, ne használj a kelleténél több szert, mert azzal nem segítesz a mosás hatékonyságán.

Makacs foltok
Ha már mosás előtt látod, hogy túl szennyezett a ruha, vagy olyan szennyeződés keletkezett a szöveten, amit a sima mosás nem fog eltávolítani, használj folttisztítót, vagy áztasd be mosószódás vízbe a ruhát! Egy kis előzetes munkával sok bosszúságtól kímélheted meg magad. Ráadásul a magasabb hőfok helyett, áztatással egybekötve a 40 fokos program is elegendő. Fehérítésre is vannak tippjeim. Kattints ide a fehér ruhák titkáért!