Karaván fondü

A serpenyőt fokhagymával jól bedörzsöljük. Beletesszük a lereszelt Karaván sajtot, megszórjuk egy kevés liszttel, elkeverjük, majd ráöntjük a száraz fehérbort és a citromlevet.

fokhagyma
3 gerezd
Karaván sajt 50 dkg
liszt 6 dkg
fehérbor 3 dl
citrom 1 db
cseresznyepálinka 8 cl
szerecsendió
őrölt bors, só

Elkészítése:
A serpenyőt fokhagymával jól bedörzsöljük. Beletesszük a lereszelt Karaván sajtot, megszórjuk egy kevés liszttel, elkeverjük, majd ráöntjük a száraz fehérbort és a citromlevet. Takarék lángon, gyakori keverés mellett felfőzzük. Őrölt borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük és hozzáöntjük a cseresznyepálinkát. Összekeverjük és már csak 1-2 percig forraljuk. Rozskenyeret adunk hozzá.