Mindig az történik, aminek történnie kell. Beszéljünk a sorsról. 2. rész

Múlt heti cikkemben arról meséltem, hogy tudjuk e befolyásolni sorsunkat, illetve hogyan jelenik meg a Sors témája a családállítások alkalmával. Említettem, hogy tapasztalataim alapján a sorsunk nem megváltoztatható, ezt szintén látjuk családállítások során. Felteszik ilyenkor a kérdést, hogy akkor az, aki elmegy egy családállításra, annak megváltozik a sorsa, aki pedig nem megy el annak nem? Nos, a kérdés ennél bonyolultabb. Az, hogy valaki bejelentkezik egy családállításra, már eleve benne van a sorsában. Nem tehetünk olyasmit, ami nincsen benne a sorsunkban. Ha a sorsomban nincsen benne az, hogy megismerkedek a családállítás módszerével, akkor soha nem fogok eljutni egy családállító terapeutához. Ha pedig benne van, akkor előbb utóbb eljön az idő, hogy nem tudom kikerülni ezt.

Az, hogy valaki bejelentkezik egy családállításra, már eleve benne van a sorsában. Nem tehetünk olyasmit, ami nincsen benne a sorsunkban. Ha a sorsomban nincsen benne az, hogy megismerkedek a családállítás módszerével, akkor soha nem fogok eljutni egy családállító terapeutához. Ha pedig benne van, akkor előbb utóbb eljön az idő, hogy nem tudom kikerülni ezt. 

A másik tévhit az, hogy a családállítás vagy beszélhetünk bármilyen más terápiáról, képes megváltoztatni a sorsunkat. Sem ezzel a módszerrel, sem másfajta módszerrel nem tudunk beleszólni senki sorsába. Mindig az történik, aminek történnie kell.

Van olyan ember, aki azzal a sorssal születik le, hogy meg kell tapasztalnia a szegénységet, vagy esetleg azt, hogy egyedül kell élnie. Lehet, hogy átmenetileg történik ugyan javulás, de aztán visszatér a régi probléma. Ezek szerint akkor sorsunk determinálva lenne?
Igen, és mégsem. Nem szeretnék senkit összezavarni, de valahol a kettő közt van a valóság.

Forrás: erikjohanssonphoto.com

Egyrészt sorsunk valóban le van játszva előre, akár egy színdarab, ami meg van írva, és a színészeknek csak el kell játszaniuk a jeleneteket. Azt azonban ne felejtsük el, hogy a színészek is szoktak néha improvizálni. Minél inkább el tudjuk fogadni a sorsunkat, bármilyen nehéz is az, annál több lehetőséget kapunk arra, hogy változtathassunk rajta valamennyit, és annál könnyebb élni is, mert elfogadjuk. Ahhoz hasonlít a folyamat, mint amikor elkap bennünket egy örvény a folyóban. Ha vadul csapkodni kezdünk, egészen biztos, hogy nem jutunk ki belőle. De ha hagyjuk egy kicsit, hogy lerántson az örvény, nem állunk ellen, visszafojtjuk a lélegzetünket és kibírjuk, akkor egy idő után egy erő a felszínre fog dobni bennünket.

Így működik ez a sors esetében is. Ha nem állunk ellen, ha szelíd erőket alkalmazunk, egy idő után azt vehetjük észre, hogy nagyon sok dolog másképpen kezd el működni az életünkben.
Ugyanis van egy erőpontunk, amit nem mindig használunk megfelelően. Ez pedig a gondolkodásunk. Most zárójelben hozzátenném, hogy az, hogy hogyan gondolkodunk szintén meg van határozva a sorsunkban, de nem szeretném még bonyolultabbá tenni a kérdést.

Kép forrása

A gondolat teremtő erejű. Ezt biztosan sokat hallottad már. A szavak még nagyobb teremtő erővel rendelkeznek, mint a gondolatok, egy másik szinten teremtenek. Azok az álmok, vágyak, amelyek jelen pillanatban foglalkoztatnak, a gondolat szintjén már benned vannak. Ha pedig a gondolat szintjén benned vannak, meg is tudod teremteni őket. A mondás így szól: ami bent az kint, ami kint azt bent.

A saját életemben tapasztaltak alapján írom most ezeket a sorokat neked. Sok-sok év munkája, tanulása, tapasztalata vezetett oda, hogy most lassan változik a világom. Olyanná, amilyenné szeretném változtatni. Hogy ez sikerül e neked is? Mivel most épp ezt az írásomat olvasod, úgy gondolom, sikerülhet. De előre szólok, nem lesz könnyű az út. A gondolkodásod teljes megváltoztatásával, a régi hitrendszereid megreformálásával, a negatív gondolatok elengedésével, az önmagadba vetett hit megerősítésével jár, és azzal, hogy azokkal az emberekkel vedd körül magad, akik hisznek benned még akkor is, ha olyan dolgot készülsz megvalósítani, ami első hallásra őrültségnek tűnik. Olyan emberekkel vedd magad körül, akik szeretnek annyira, hogy ne irigyeljék a boldogságodat, a sikeredet, és feltételek nélkül támogatnak. Tartsd távol magad azoktól a „barátoktól” akik azt mondják, úgysem sikerülhet, akik nem izgulnak veled, akik mindig negatív képet festenek a jövődről. Akik a saját sikertelenségüket, saját boldogtalanságukat, a saját félelmeiket vetítik ki rád, és akik csupán „féltenek” téged a csalódástól.

Hogy mi kell ahhoz, hogy megvalósítsd az álmaidat? Erről beszélünk, és ehhez kapsz segítséget 1 napos tréningemen, melynek időpontjait mindig megtalálod a honlapomon.
Tarts velünk, és lépjünk egy új valóságba.