Ültetőkártya

Mi sem egyszerűbb annál, hogy amikor megírtuk a meghívottak névsorát azonnal egy ültetőkártyát is írjunk mellé. Nekünk szülőknek fontos tudnunk azt, hogy kik a meghívottak ám ezt a feladatot a gyerkőc nélkül szintén lehetetlen lesz majd megoldani. Nagyon fontos, hogy a neveket Ő írja rá, vagy ő rajzolja meg a jeleket, ha írni még nem tud… Na jó, egy kicsit segíthetsz. Mondjuk, ha a rajz sem megy annyira, akkor rajzold előre, ő pedig színezze ki, de mindenképpen kézzel írjátok, ettől lesz egyedi és különleges :) Miért fontos az ültetőkártya? Azért, mert a Te gyermekednek is vannak már olyan társai, akik a legjobb barátok, vagy kevésbé barátok. Had üljön a szülinapos mellett a legjobb barát :) Avagy foglald le a helyét :) Ezért fontos. Röpke pár perc alatt el tudod készíteni, mert nem kell hozzá sok minden.

Nekünk szülőknek fontos tudnunk azt, hogy kik a meghívottak ám ezt a feladatot a gyerkőc nélkül szintén lehetetlen lesz majd megoldani. Nagyon fontos, hogy a neveket Ő írja rá, vagy ő rajzolja meg a jeleket, ha írni még nem tud… Na jó, egy kicsit segíthetsz. Mondjuk, ha a rajz sem megy annyira, akkor rajzold előre, ő pedig színezze ki, de mindenképpen kézzel írjátok, ettől lesz egyedi és különleges :)

Miért fontos az ültetőkártya?

Azért, mert a Te gyermekednek is vannak már olyan társai, akik a legjobb barátok, vagy kevésbé barátok. Had üljön a szülinapos mellett a legjobb barát :) Avagy foglald le a helyét :) Ezért fontos.

Röpke pár perc alatt el tudod készíteni, mert nem kell hozzá sok minden.

Hozzávalók

olló
vonalzó
színes ceruza, vagy filc
nemez virágr
ragasztó
evőpálcikák (a meghívottak létszáma alapján)
alma
színes papír


Elkészítési javaslatom. Végy egy színes papírt a kezedbe, és amilyen formát csak akarsz vágd ki és annyi darabot, amennyi vendégetek lesz. Ezekre a papírdarabokra fogjuk ráírni a vendégek nevét, vagy jelét. Úgy írjátok rá, hogy a lap tetejére még ráragasztjuk a virágot is!
Ragasszatok rá strassz köveket, flittereket, amit akartok
, ám vigyázz! Minél több dolgot teszel rá, annál nagyobb súlya lesz a papírnak és nem fog egyenesen állni majd az evőpálcikánkon!
Beszéljétek meg és add ki a feladatot a gyermekednek, neki mi lesz a dolga. De ne kényszerítsd, az lenne a jó, ha magától ajánlaná fel mi lesz a teendője. :)
Ha mindet feliratoztátok, kiszíneztétek, akkor vedd elő az evőpálcikákat és törd ketté őket. Szóval 1-1 db-ot használunk és nem egy párt. :)Kettétörés után helyezd rá a papírt úgy, hogy valamennyi (lásd kép) kimaradjon a végéből. Ha ez megvan a tetejére egy virágot válassz ki és ragaszd rá szintén úgy, hogy egy kicsit belelógjon a névbe.

Nincs más teendő, már csak az, hogy ezeket az evőpálcika csodákat beleszúrd egy almába, és elhelyezd oda az asztalra, ahova szeretnéd, hogy gyermeked barátai üljenek. :) Kérd meg a gyerkőcöt, ő tegye ki. Az almába szúrásnál pedig segíts neki, mert nem egyszerű feladat...
Miért pont alma? Mert én ezt szeretem, de lehet minden olyan gyümölcs, amiben megáll az evőpálcika, és a gyerekek haza tudják vinni. :)

Persze nem muszáj almába szúrni, lehet az is, hogy a pohárba támasztod bele, ám a műanyag és papírpohár eldől. Csak üvegpohár és hosszú nyakú jó hozzá. De teheted a tányérra keresztbe is :)

Újrahasznosítható otthon, ha hazaviszi a gyermek, mert ceruzatartóban jól mutat, vagy egy vázában emlékként, ám a kisebb virágok mellet lehet virágkaró, vagy a nagyobbak mellet dísz :)

Legyetek kreatívak, és vidámak!

Kellemes készülődést, mert ez már az utolsó simítások egyike :)

Üdvözlettel, Galagonya bohóc