Az öntisztelet 3 aranyszabálya

Hogy adhat hálát az, aki első szám első személyben nem tud belenézni a tükörbe és hálát adni annak akit lát?

 A mondást vallások, filozófusok, pszichológusok is mondják, nagypapák, nagymamák és tanítók, évszázadok óta ugyanígy, máshogy de értelmében ugyanezt: 
 

Tartsd meg a magadnak adott szavad! 

 

 


Sokat segít ebben a napló, lelki napló, hálanapló vezetése, ugyanis vissza tudunk olvasni akár évekre visszamelően a fogadalmainkra. 

Ahhoz, hogy tisztelni tudd magad, mely az önbecsülés első lépése, az alábbi 3 dolgot cselekedd meg minden nap, amikor a hálanaplódat vezeted: 

  1. Minden nap írásban vagy szóban adj hálát magadnak azért, amiben jó vagy aznap! - ha nem tudod elismerni magad, akkor hogy várod ezt másoktól? 

     
  2. Minden nap írásban vagy szóban adj hálát magadnak azért, amiben régen nem voltál elég jó, de ma bizony jobb voltál mint eddig! - Ez egy siker, amit észre kell venned, hogy előbbre juss. 
     
  3. Minden nap írásban vagy szóban adj hálát a kinézeted egy olyan pontjáért, amivel elégedett vagy. - Ez ahhoz kell, hogy elfogadd és szépnek lásd magad! 

Ezek talán nehezek, talán apróságnak tűnnek, a feladat annyi, hogy ne add fel. Meg tudod találni magadban azokat a dolgokat amikre méltán büszke lehetsz. úgy könnyebb kitakarítani a gondolataidból azokat a szófordulatokat, melyek leértékelik azt a csodálatos lényt, aki TE VAGY! 


Ha tetten éred magad, fordítst az ellenkezőjére! Itt egy táblázat ami segít, hogyan csináld! 


A saját magad iránt érzett tisztelet, hála az önbizalmad alapja. Betonbiztossá teszi azt, amiben napról napra fejlődsz, ha közben megtartod a magadnak adott szavad.