Az emberi személyiség örök paradoxona

Látszólag mindenki boldogságban, szeretetben és békében szeretne élni. De ez is, mint minden más az életben, csak látszólagos. A világ, ahol jelenleg élsz és megnyilvánulsz, duális. Ez azt jelenti, hogy itt minden, ami van, annak létezik az ellentét párja is. Ez a duális világ az ellentétekre, a végletek összhangjára épül. A két látszólag ellentétes pólus tökéletes egysége és egymásba olvadása teremti a valóságot. Egyik véglet, egyik pólus sem létezhetne a másik, vagyis az ellentétes párja nélkül. És ez alól Te sem vagy kivétel. Igaz ez a testedre, gondolataidra és érzelmeidre egyaránt.

A meleg értelmezhetetlen lenne a hideg valósága nélkül. A forró és a fagyos találkozása adja azt a számodra kellemes hőmérsékletet, melyben tested élni tud. A fent nem jelentene semmit, ha nem társulna hozzá a lent fogalma. Kettőjük találkozásánál lehetsz középen, vagyis harmóniában. A nő és a férfi együtt hozzák létre azt az erőt, ami képessé teszi őket a fizikai élet örökítésére. Egymásba olvadva képesek csak létrehívni és átélni a teljességet. A teljesség, az egység, vagyis a harmónia ezekneka látszólag egymásnak ellentmondó különbözőségeknek az összessége.Tested a női és a férfi energiák egymásba olvadásából jön létre. Ez dualitás lényed egészének alapja. És bár jelenleg egy személyiségnek tekinted magad, legalább ketten vagy! Létezik egy belső éned és ezzel együtt létezik a külső éned (az egód). Örök ellentmondásuk szüli a valóságodat. Persze sokszor úgy érzed, hogy kettőjük állandó csatája végig kísérti egész életedet. És csak kevesen ismerik fel, hogy ez valójában nem egy csata, hanem egy csodálatos teremtő tánc. A fekete és a fehér, a hideg és a meleg, a jó és a rossz tánca.

A spirituális úton járó személyek gyakran esnek abba a csapdába, hogy a számukra rossznak megbélyegzett tulajdonságaikat, cselekedeteiket az egójuknak tulajdonítják. És eszeveszett küzdelmet vívnak, hogy elnyomják, elhallgattassák egójukat. De ha el akarod nyomni az egódat, az olyan mintha az egyik karodat akarnád mozgásképtelenné tenni. Hiszen ezzel Te magad is korlátozott mozgásra leszel csak képes. A külső éned emberi megnyilvánulásodnak fontos része.Ő az egyik feled, az egyik pólusod. Nélküle félkarú óriás vagy csak.

Mindkét énednek szüksége van energiára. De míg az egyik saját belső energiaforrással rendelkezik, a másik csak a külvilágból képes energiát felvenni. Az egyik belülre figyel, a másik folyamatosan a külvilágra fókuszál. Amikor az egyik épít, a másik rombol. Amikor az egyik szeret, a másik haragszik. Amikor az egyik vidám, a másik szomorú. És ez így tökéletes, és így lesz harmonikus.

Ezt a két ént mindenki megfigyelheti saját magában. Amikor le akarod valamiről vagy rá akarod valamire magad beszélni. Amikor haragot érzel, de a másik én azt súgja, hogy nem szabad és nem jó haragot táplálni. Amikor szeretnél szeretni valakit, de az „agyad” azt súgja: nem lesz ez neked jó. Amikor „szíved” szerint megtennél valamit, de nem mered és nem teszed. Dr. Jekyll és Mr. Hyde tomboló románca mindenkiben ott található.

[kapcsolodo_cikkek]
Hogy ez ijesztő? Nem, egyáltalán nem az! Ez a kettősség valójában csak azért létezik, mert Te az elméddel szétválasztod, kettéválasztod az eredendő egységet. Ha nem akarod folyton elnyomni azokat a tulajdonságaidat, amikről nem vagy hajlandó tudomást venni, ha végre elfogadod azt, aki valójában vagy, ha egyszerűen hagyod a dolgokat létezni, akkor és csak akkor fogsz egy számodra csodálatosan harmonikus életben létezni.

Légy újra egy! Ne akarj jó lenni! Ne akarj rossz lenni! Éld meg mindkettőt, és kerülj harmóniába önmagaddal!