HIDEG IDŐBEN, meghűlésnél, fáradtságnál, IGAZI MEGVÁLTÁS

Hogyan hat az illóolajos aromafürdő? Mikor ajánlott? A meleg fürdővízbe cseppentett és onnan belélegzett illóolajok és összetevő‘ik nagyobb részben a tüdőbő‘l kiválasztódva fejtik ki kedvező‘ hatásaikat (pl. nyugtató, hangulatjavító, légzéskönnyítő‘). Összetevő‘ik bőrödön keresztül is felszívódnak, a véráramba kerülnek. Az aromafürdő‘ különösen ajánlott mozgásszervi panaszok, izomfeszülés, nő‘gyógyászati panaszok, stressz, meghüléses betegségek és alvászavarok esetén.

AROMAFÜRDŐ

Készíts otthon illatos aromafürdőt!

Az aromafürdőhöz szükség van: kádra, 100% -os tisztaságú illóolajokra, sóra vagy szódabikarbónára vagy tejre vagy mézre.

Hogyan hat az illóolajos aromafürdő? Mikor ajánlott?
A meleg fürdővízbe cseppentett és onnan belélegzett illóolajok és összetevő‘ik nagyobb részben a tüdőbő‘l kiválasztódva fejtik ki kedvező‘ hatásaikat (pl. nyugtató, hangulatjavító, légzéskönnyítő‘). Összetevő‘ik bőrödön keresztül is felszívódnak, a véráramba kerülnek. Az aromafürdő‘ különösen ajánlott mozgásszervi panaszok, izomfeszülés, nő‘gyógyászati panaszok, stressz, meghüléses betegségek és alvászavarok esetén.
Hogyan készítsd el a fürdőt?

5-10 csepp illóolajat keverj el 1 evő‘kanál mézben, sóban, szódabikarbónában, tejben, tejszínben vagy habfürdő‘ben, és add a fürdő‘vízhez. A fürdés javasolt idő‘tartama legalább 10-15 perc.

Melyik illóolajat válaszd?

Segítség, illóolaj típusok
Hideg – nők – hideg láb érzés

Az ősz/tél egyrészt csudajó, van azonban egy nagyon nagy hátránya, a fény hiánya mellett: a rettentően kellemetlen hideg láb érzés.

Mit tehetsz ellene?

Egy jó módszer, hogy a lábad meleg legyen, hogy serkented a vérkeringést. Mozgasd a lábad (lábujj torna)! Mindegy, hogy táncolsz, ugrálsz, túrázol vagy sportolsz, a lényeg, hogy mozogj.
A lábad melegen tartásában segit a lábfürdő is. Helyezz a földre egymás mellé két lábáztatásra alkalmas edényt. Az egyikbe tegyél minél forróbb vizet, a másikba hideget.  Először tedd mindkét lábad körülbelül öt percre a meleg fürdőbe, majd tíz másodpercre a hideg fürdőbe. Ezt a műveletet ismételd meg háromszor úgy, hogy a végén a hideg fürdővel fejezd be. (Ezt hívják váltófürdőnek.) Ezután – lehetőleg meleg – törülközővel dörzsöld szárazra a lábadat, és alaposan masszírozd be egy jó sheavajas lábkrémmel. Végül gyorsan bújtasd a lábad gyapjúzokniba.
Lábfejgyakorlatok:

Mozgasd a lábfejeid körkörösen az óramutató járásával megegyező irányba! Próbálj meg a lábujjaiddal megfogni egy kis törülközőt, szorítsd meg, majd engedd el, ismételd néhányszor a gyakorlatot!
 
Enyhítsd tüneteid illóolajokkal!

Sok illóolajnak van vérkeringést fokozó hatása. A normál hőmérsékletű (35-37 °C-os) fürdővízbe tegyél rozmaring illóolajat, melyet előzőleg mézben elkevertél.

További nagyon okos, mindennapokban jól hasznosítható tudást nyersz, legnépszerűbb nyereményjátékunkból, a 4 perces biokvízből. Játssz velem most:
http://ps.andio.biz/remote_sub.php?a=gbk&b=bioquiz-2