Elegem van… Tegyünk az erőszak ellen!

De tényleg. Őszinte leszek és baromira nem buksisimogató. Tele van a hócipőm a siránkozással. "Jaj istenem ez milyen rossz, jaj istenem az miért nem véd meg." Bla-bla-bla-bla. Kivonulunk az utcára, és (a példányszám növelés helyett mára lájkvadász cikkekre) felháborodunk a Facebookon és szidjuk a világot, hogy miért olyan amilyen. Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Elkészült néhány promóanyag a rendőrség által, majd ezt részben a sajtó, részben a nővédő szervezetek szétcincálták, merthogy ribancnak vannak tekintve a nők, mert úgy öltöznek. Rendben van. Nézz magadba:

kép forrása

Oké értem. Azért mert úgy öltözöl fel, hogy tetszél és jól érezd magad, azért még senkinek nincs joga ahhoz, hogy ha éppen az út szélén fetrengsz részegen akkor még meg is erőszakoljon. Jól látom? Ezek sarkított példák, de nem egy ilyen példával találkozni egy szombat-vasárnap hajnalon…

Mi az ami hiányzik? Nézzük.

Ki a szemét a sztoriban?

kép forrása

Kihagytam valakit?

Akkor nézzük, hiszen az erőszak több forrásból fakadhat:
Mit lehet mindezekkel csinálni?

Azt látjuk, hogy a társadalom nem oldja meg. Az sem megoldás ha felháborodva verjük az asztalt. Ezeket, akikról az előbb beszéltem (hogy finom legyek) baromira nem érdekli. A rendőrség? Nos, az akkor fog (jó esetben beavatkozni, ha már megtörtént az erőszak. Addig a videóhoz hasonló profizmussal próbál “bűnmegelőzni”.

Egy tényező maradt. Ez pedig Te vagy.

Neked kell elkezdeni GONDOLKOZNI azon, hogy mit is tudsz tenni. A korábbi posztjaimban leírtam a lehetőségeket, ezért ebbe most nem mennék bele. Az egyetlen hatékony és gyors megoldás, ha megrázod magad és végre felelősséget vállalsz magadért. Gondolkoztál már azon, hogy hogyan tudod elkerülni a számodra veszélyes helyzeteket úgy, hogy közben neked is jó legyen és veszélyben se legyél?

A vadonban két megoldás van:
Nos, ezek a módszerek működnek az emberi közegben is, csak nem vagyok benne biztos, hogy egy szombat esti szórákozás során az ember lánya egy 45-öst hord a harisnyájában, vagy épp bele akar olvadni a tömegbe, esetleg űzött vadként bármikor fel akarja venni a nyúlcipőt.

Akkor mit tudsz tenni? Ember vagy.

Van szürkeállományod és képes vagy gondolkozni. Látod az összefüggéseket és meg tudsz tervezni dolgokat. Képes vagy felmérni azt, hogy mit és hol fogsz tenni 10 perc, egy óra vagy egy nap múlva. Képes vagy ezt meg is tervezni. Órákat tudsz eltölteni azzal, hogy a megfelelő kiegészítőket vedd fel a ruhádhoz, a hajad hogy legyen belőve, vagy milyen legyen a körömlakkod. Az miért nem megy, hogy azt is megtervezd, hogy mikor, hogyan és kivel jössz el a buliból?

NEM HISZEM EL, HOGY EZ MEGHALADJA A KÉPESSÉGEIDET!


Ahogy az elején mondtam: Elegem van.

Elegem van a kifogásokból a siránkozásokból és a másra mutogatásból. A te életedért Te vagy a felelős. Ha kiadod az irányítást a kezedből, azt fog csinálni veled, az aki ezt átveszi, amit akar.

Mennyit ér a bőröd? Mit ér meg neked az, hogy legalább egy kapaszkodót kapj ahhoz, ne legyél áldozat? Van egy ajánlatom. Egy mozijegy…

Egy mozijegy ára, egy két órás, nagyon intenzív és interaktív képzés ahol megérted, és megismered azt, hogy
Egy teendőd van. Fogni a számítógépedet és írni egy rövid levelet erre a címre: valtoztatniakarokmost@gmail.com

A neved és hogy akarod a képzést. Ennyi.

Hogy mikor lesz? A következő év január 10.-én. Hétvégén. Szombaton. Budapesten. A pontos információt azok kapják meg, akik jelentkeznek. Egy mozijegy ára: 1900 Ft.

Ha jót akarsz a barátnőidnek, küldd el nekik ezt a cikket. Lehet, hogy pont az ő bőrüket menti meg ez az információ, ráadásul anyja-lánya párosként pedig ketten jöhettek egy jegy áráért.