Karácsony illata természetes füstölőanyagokkal

Az ünnepet és annak hangulatát megteremthetjük elsősorban belső békével, szeretettel, persze ajándékokkal, és a fenyővel, és nem utolsó sorban illatokkal. Mely természetes anyagokat füstölhetünk karácsonykor? Mi illik leginkább az ünnephez? Hogyan szentelhetjük meg ezt a különleges napot? A válaszok megtalálásában a Florasense segített, mely a természetes füstölőanyagok értője és a hozzájuk tartozó ősi bölcsesség ismerője.


Szenteld meg az ünnepet
Az illatok jó kedvre derítenek, visszaadják belső egyensúlyunkat, megerősítenek, vagy éppen támogatnak, attól függően, milyen anyagokat füstölünk el. A karácsony az egyik legnagyobb ünnepünk, melynek megszenteléséhez nem csupán a terített asztal, a plafonig érő karácsonyfa és az ajándékok tartoznak hozzá, hanem maguk az illatok. Ülj le egy picit! Tudod, a kedvenc helyedre. Vegyél egy mély levegőt, és figyeld az útját. Hidd el, a munkád megvár. Emlékszel, hogyan csillognak a hópelyhek? Figyelted a mézeskalács puhaságát? A gyertya lángjának lassú, buja táncát? Szenteld meg az ünnepet, szenteld meg magad és a családodat, a füstölés erejével.


Tömjén, mirha, szálafa, szantálfa
Gyújtsd meg a mécsest, tegyél a rácsra édes tömjént és barna mirhát. Szórj mellé szantálfát, a hazatérés békéjének az illatát. Add meg a módját, ne siesd el. Keverhetsz még kedvedre szálafát, azaz tibeti tömjént is hozzá, mely balzsamos illatával kiemeli az előbbiek karakteres aromáját. Legyen ünnep először a lelkedben. Csendesedj el, figyeld a felszálló füst méla karikáját. Hagyd, hogy a tömjén kitisztítsa gondolataid, és beférkőzzön a szívedbe. Ha benned megszületik az ünnep, ha belül is érzed a fahéj és a narancs nászát, amikor a szegfűszeg melege ölelkezik a fenyők pompájával, ott legbelül, akkor érted a lényeget. Akkor már látszik kívül is rajtad. Aki pedig hozzád belép, tudni fogja. Érzi majd az illatot, a mirha fűszeres kivilágosító hatását, mert általa új kapuk nyílnak, nem csak befelé önmagunkba, hanem kívülre, a barátaink, a családunk felé is. Érzik majd a harmóniát, és a békét, melyet a természetes növényi gyanták, mézgák, gyökerek, szirmok kipárolgása, lelkük esszenciája hoz el az otthonokba.


Ha természetes anyagokat füstölünk el, akkor a növények a legjavukat adják át a légnek. Belélegezve áldásos füstjüket, megtisztulnak a gondolataink, egyensúlyba kerülünk a világgal. A növények támogató, gyógyító energiái átjárják a testünket, lelkünket. Általuk szebb lesz az ünnep, áldottabb az együttlét.

Illatos Karácsonyt minden olvasónak! Áldás, és védelem kísérje az ünnepeket!

Florasense: a természetes füstölőszerek értő kezekből

Ellenőrzött forrásból származó, prémium minőségű füstölőanyagok, több száz fajta 100%-ban tiszta, valódi növényi alapanyag (gyanták, szárítmányok, keverékek) www.florasense.hu