Szakadás

Az ember szelleme és a cselekedetei elszakadtak egymástól: "Hiszen nem azt teszem, amit akarok: a jót, hanem azt cselekszem, amit nem akarok: a rosszat." Római levél 7. Mit jelent ez?

"Ha valaki valamiről beszél, de maga nem teszi, az nem mondott semmit csak fecsegett." Hamvas Béla Miért? Mert cselekedeteimet, már nem a szív szellemi világosságától ragyogó tudat vezeti, hanem a kígyó. A Kundalíni ereje, mely a medencénk plexus sacralisaból tekeredik felfelé. Évezredes vándorlásunk karmikus múltját eleveníti meg, bármilyen vágy is szülessen szívünkben, az alkotó szellem helyett a kígyó által a karmikus örökségből lesz kiszolgálva.

A jó és a rossz tudásának fájáról szedett gyümölcsök, már mindegy hogy rothadtak, penészesek, vagy csak épp csillognak és illatosak. Az ok-okozat törvénye kötelez ezen gyümölcsök elfogyasztására. Mindegyik párban van. Többnyire mindez az ösztönök világában zajlik. A tudattalanban. Személyiségünket marrionett bábuként unszolva át az életen.A körhintát nem fékezi. Kiszállni nehéz. A tudatosságot ébredni nem hagyja.

Megoldás?

Rejtve van a tanításban. Ha igazán keresed felismered, mindegy Buddha, Lao Ce, Rudolf Steiner, Rózsakeresztes iratok, vagy a Szúfik, vagy a többi archaikus forrás vagy hiteles tanító írásait olvasod.

Hozzá lehet jutni?

Igen, az életeddel kell kiásni. Az áldozatot meg kell hozni. A felismertet megeleveníteni. A szavak mögé sáját tetteket tenni. Magadban Sárkányölő Szent Györgyöt létbehívni, és a kígyó-sárkány fejére taposni. Ez az első lépés a szabadságban. A szíved tiszta fényével a lélek-tudatod bevilágítani. A szív templomában lakó nagyon öregnek a tanítványává válni. A Szakadást megszüntetni. Az egységbe visszatérni. Itt az ideje. Csináld. A titkot immáron ismered, a tudatlanok védelmét mostantól nem élvezed. Felelős vagy, ettől a pillanattól kezdve!

Jutalom?

Az élet könyvébe ott lesz majd a Te neved is.

kép forrása