Rozmaringos Pannónia fondü

A köményes reszelt Pannónia sajtot kevés liszttel összekeverjük és folytonos keverés mellett beleszórjuk a paradicsomlébe. Addig hevítjük, ameddig a sajt megolvad

Rozmaringos Pannónia fondü
paradicsom ivólé
4 dl
köményes reszelt Pannónia sajt 30 dkg
liszt 3 dkg
tejszín 1 dl
rozmaring
őrölt köménymag, só

Elkészítése:
Egy zománcozott edényben a paradicsom ivólevelet felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Beletesszük a rozma-ringot és az őrölt köménymagot. A köményes reszelt Pannónia sajtot kevés liszttel összekeverjük és folytonos keverés mellett beleszórjuk a paradicsomlébe. Addig hevítjük, ameddig a sajt megolvad és az ivólé mártás sű-rűségűre fő. Belekeverjük a tejszínt, megsózzuk, és amikor jól átforrósodott, átöntjük a fondü edénybe. Kari-kákra szeletelt főtt burgonyát adunk mellé