Narancsos csokoládétorta - nyersétel

Hozzávalók

Alap: (ez kb 20 dkg)

1 csésze kókuszreszelék
1 csésze áztatott datolya (a datolyát addig áztatjuk, amíg olyan puha lesz, hogy kézzel szét tudjuk nyomni. A vízből kivéve jól kinyomkodjuk belőle a vizet)
2-3 evőkanál kakaópor
csipet só

A hozzávalókat aprítógépben morzsásra aprítjuk. Akkor jó az állaga, ha a gépben még morzsás, de ha az ujjunkkal összenyomjuk, akkor összetapad..
A masszát belenyomkodjuk egy tortaforma aljába

Narancsos töltelék:  ez kb 40 dkg)
2 csésze mandula
4-5 frissen facsart narancs leve
kiskanál méz, csipet citromhéj, kiskanál citromlé

A mandulát beáztatjuk, a héját lehúzogatjuk. Aprítógépben finom morzsásra aprítjuk. Annyi narancslét teszünk hozzá, hogy egy sűrű, masszát kapjunk. Azért nem írtam pontos mennyiségeket, mert a mandulától függ, hogy mennyi narancslét vesz fel (mennyire volt száraz, mennyi ideig áztattad...)
Ízesítheted mézzel, kevés citromlével, narancshéjjal.
A kész narancsos tölteléket rásimítjuk a torta alapra, majd hidegre tesszük.

Csokis töltelék: (kb 40 dkg)
1-2 kanál kókuszolaj
3 evőkanál kakaópor
1 csésze datolya beáztatva

Aprítógépben simára keverjük a beáztatott, magozott datolyát. Ezután hozzákeverjük a kakaót és az olvasztott kókuszolajat. A kókuszolaj szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, ezért az ízén kívül még a csokikrém szilárdságához is hozzájárul, jobban vágható, gusztusosabb lesz a tortánk.
A csokikrémet rásimítjuk a narancsos rétegre. a tetejét szépen elsimítjuk, reszelt narancshéjjal díszítjük.