30 tonna tartós élelmiszer, 30.000 adag meleg étel

Az Ételt az Életért, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szegényélelmezési missziós programja december hónapban 12 helyszínen, több tízezer adag ebéddel várja a leginkább rászoruló családokat. A karácsonyi élelmiszercsomagok sokaknak a megélhetést jelentik az ünnepekre. Az akciók csúcspontja december 24-26. között a Blaha Lujza téri ünnepi ételosztás.

Karácsony a legtöbb család számára az év végi pihenés, kikapcsolódás, a hétköznapi harcok letételének ideje. A hideg szinte beűzi az embereket otthonaikba, hogy végre a megnyugvásnak, a befelé figyelésnek, a lelki értékeknek és valóban egymásnak éljenek.

Ám nem minden család ilyen szerencsés. A legfrissebb felmérések szerint a világban elhatalmasodó gazdasági nehézségek hatására hazánkban is mintegy 250 000 gyermek él mélyszegénységben. Ezt egészen konkrétan úgy kell elképzelni, hogy a gyermekeknek az iskolai étkeztetésen kívül a hónap egy részében nincs mit enniük. Idei karácsonyi ételosztásunkkal szeretnénk ezekre a családokra és gyermekekre felhívni a figyelmet! Egy régi magyar mondás szerint, ahol jut egynek vagy kettőnek, ott többnek is akad elegendő – minden helyes elosztás kérdése. Kiemelt karácsonyi akcióinkkal szeretnénk a leginkább kiszolgáltatottak, a gyermekek igényeit is kielégíteni, tudva, hogy a mennyiségi és minőségi tápláláson túl a gyermekeknek a karácsony a legfontosabb lelki élmény – a szép emlékek most íródnak. A gyerekek számára az élelmiszeradományok mellett színezővel, zsírkrétával és más meglepetésekkel is készülünk. Segélyakciónkat ezúttal is hírességek segítik!


Az akciókra a program önkéntesei már most fokozott figyelemmel készülnek. Kiemelt ételosztási programokat a fővárosban több helyszínen, vidéki nagyvárosokban, valamint kisebb településeken is tartunk, telephelyeink közvetlen körzetében. Az ételosztások csúcspontja a Blaha Lujza téri ünnepi ételosztás lesz, amin a leginkább rászoruló családok vesznek részt minden évben. Ilyenkor nemcsak a fővárosból, hanem Budapest vonzáskörzetéből is érkeznek a szükségben élők.

Kiemelt segítőink
A Blaha Lujza téren a három nap folyamán (változó napokon) velünk lesznek: Fischer Iván, Mucsi Zoltán, Falusi Mariann, Kowalsky, Szalóki Ági, Carla Galli, Selmeczi Tibor, Réz András, Marjai Judit és sokan mások.

Az ételosztást segíti továbbá a Honvéd Utánpótlás VKSE diákcsapata, akik a legerősebb és legügyesebb gyermekek és akik bebizonyítják, hogy éppen ők, a diákok értenek legjobban a gyermektársak nyelvén. December 26-án, Karácsony második napján pedig csatlakozik akciónkhoz a NOÉ Állatotthon Alapítvány, akik szeretnék felhívni a figyelmet az állattartás felelősségére és akik az ünnepek alatt a rászorulók négylábú kedvenceire is gondolnak. A NOÉ állateledel pontján azok a sorban állók kaphatnak segítséget, akik otthon kutyusokat tartanak. Az állateledel osztása mellett szakmai tanácsokkal is segítik a felelős állattartókat az állatotthon munkatársai.

Támogatás: Amennyiben szeretnéd támogatni munkánkat, úgy gondolod, hogy a hidegben, a legnehezebb téli hónapokban a meleg étel hatékony segítség, hozzájárulhatsz akciónkhoz az ADHAT Adományvonalon keresztül: 13600 – a hívás beérkezése után a 33-as kódot kell tárcsázni. Más módon is adományozhatsz, részletek itt: http://www.karitativ.hu/category/adomanyozas/

Budapesti akcióink Vidéki ételosztásaink
www.krisna.hu
www.karitativ.hu