Az egészség őrei - A mester-mudrák

Erőt adnak tetteinknek, cselekedeteinknek és belső tisztánlátáshoz vezetnek. A belső erőt külső erővé alakítva a test valamennyi akkumulátorát feltöltik, így jó közérzetet, világos és konstruktív gondolkodást, szellemi frissességet, kiváló koncentrációs képességet és memóriát biztosítanak.

A mester-mudrákból célszerű rendszeres gyakorlóprogramot összeállítani a következő módon, naponta:

Életfa-mudra

Ujjtartás: A jobb hüvelyk-, mutató- és középső ujj hegye összeér, a jobb gyűrűs-, kisujj és bal kisujj egymást érinti, míg a bal gyűrűs-, középső, mutató- és hüvelykujj hegye egymáshoz ér. A kezét a köldöke előtt tartsa.                             

Testi hatása: Energiabomba. Fáradtság, levertség, depresszió ellen használjuk. Minden betegség esetén segíti a gyógyulást. Megszűnteti a testi-lelki rendezetlenségeket, feszültségeket, a testi-lelki fásultságot. Erősíti az immunrendszert, és fokozza a belső hajtóerőt. Növeli a magne- tizmust, az intuitív és szellemi erőket, megnyitja a jobb agyféltekét, és korlátlan hozzáférést biztosít az őseszmékhez, valamint az előző életek emlékképeihez.

Lelki hatása: okkult képességek, isteni elkötelezettség, lehengerlő viselkedés, asztráltest átszellemítése.

Mentális hatása: kozmikus tudat, élénk fantázia, csodatevés, vizuális intelligencia, egyetemesség, mennyei inspiráció, tudatfolyamatok feletti uralom áldásimpulzusa, tudatrétegek tisztasága, szellemi növekedés.

Középső Oszlop-mudra 

Ujjtartás: A két hüvelykujj, a bal kisujj és a bal mutatóujj hegye összeér, a többi ujj legyezőszerűen széttárva. A kezeit szív előtt tartsa.                           

Testi hatása: Jótékonyan hat a szívre, a központi idegrendszerre, a nemi szervekre és a mozgásrendszerre. Hatalmas életenergiával tölt fel. Alkalmazható a központi idegrendszer gyulladásos betegségeire (agyhártyagyulladás, gerincvelő-gyulladás, trombózis) és a központi idegrendszer öröklődő és egyéb betegségeire (Alzheimer-kór, sclerosis multiplex, epilepszia, Parkinson-féle betegség, kóros mozgászavarok, migrén).

Lelki hatása: művészi adottság, látomás, Isten előtti őszinte meghódolás, mások kedvébe járás, felvidítás, jézusi szeretet, nevetés, karma ledolgozása fejlődés révén, kölcsönös megértés, teljes megtisztulási szándék, igazság elérése.

Mentális hatása: egység, akarat-koncentráció, szellemi befolyás, énnel való tudatos egység, teljes egyensúly, vágymentes tapasztalás.

Jobb Pillér-mudra

Ujjtartás: A jobb mutató- és gyűrűsujj hegye a bal gyűrűsujj hegyéhez ér, a többi ujj egyenesen kinyújtva. A fejjel egy magasságban tartsa!                              

Testi hatása: Befolyásolja az aminosav-, szénhidrát-, zsír-, plazmafehérje-, ásványi-anyagcsere folyamatait, megszűnteti a sav-bázis egyensúly zavarait, tisztítja a vesét, méregteleníti a májat, elősegíti a fogyást, a zsírpárnáktól való megszabadulást. A növekedés, kiválasztás, vizelethajtás irányítását végző agyalapi mirigyek által termelt hormonokat is stimulálja.

Lelki hatása: előrelátás, szabadság, termékeny magány, elvonatkoztatás, kitartó ragaszkodás, erősűrítés, krisztusi áldás, oltalmazás, allűrmentesség, gyógyító hajlamok.

Mentális hatása: kozmikus alapelvek megismerése, misztikus erők, örömben fogant gondolat, mentális hatásgyakorlás, okkult látás, tudathangolás, tökéletesedés szóban, jelen életbeli beváltott ígéretek.

Bal Pillér-mudra

Ujjtartás: A két középső ujj és a jobb kisujj hegye összeér, a többi ujj ökölbe hajlítva. Kezeit az ölébe ejtve tartsa.                           

Testi hatása: Aktiválja és stabilizálja a vegetatív idegrendszert, a légzést, szívműködést, nyálelválasztást, neurohormonális rendszert és a hőszabályozást, a mozgató idegek tevékenységét.

A mellékvese hormonjain keresztül szabályozza az erek működését, a vérnyomást, és csökkenti a stresszt.

Lelki hatása: lelki megtisztulás, viszonzást nem váró adás, belső összhang, lelki igazságok megismerése, befelé fordulás, befogadás, belső erő, dicsfény, mágikus képzés, küldetés-tekercshez való hozzáférés.

Mentális hatása: pozitív gondolatformák, felfokozott mentális teherbíró képesség, bármilyen nyelv megértése, minden-egységben létezés.

Késmárki László:Gyógyító kéztartások Ankh Kiadó 2012.