Élni valóban csak úgy lehet, ha bizonyos határokat átlépsz!?!

Ez vár Rád mától, ha a Napod, Holdad vagy az Aszcendensed a Vízöntő jegyében áll! Ma lép a Nap a Vízöntő jegyébe, ezzel a zodiákusi kör utolsó előtti jegyváltásához értünk. A Nap jegyváltásának köszönhetően felszínre hozza, hogy miként viszonyulsz a korlátok, a függőségek és a szabadság eszményéhez.

Vízöntőként ugye nem tévedek, hogy alapvető célod, hogy közösségi kapcsolatokat építsél ki és mindig függetlenségre törekszel? Életedet a következő alapgondolat vezérli: „Szabadság, Egyenlőség, Testvériség”.

Veleszületetten szabadszellemű vagy aki vágyik a meglepetésekre és az izgalmakra. Nem ijedsz meg a kihívásoktól sem és váratlan helyzetben is mindig feltalálod magad. Mindig törekszel a rendszerlátásra és alapvető szükségleted, hogy a dolgokat összefüggéseiben lásd. A számodra elavult rendszereket oly módon reformálod át, hogy a régi, már nem korszerű eszméket és az  általad újszerűnek gondoltakat szintetizálod.

Az internet, az informatika és az asztrológia mind a Vízöntő jelképének tekinthető.

Jellemző rád a függetlenedés iránti vágy, eredetiség, egyéniség, kötetlenség, nyitottság, ötletesség, lázadási hajlam, rendszerlátó képesség és a találékonyság. Felismerhető vagy extrém és vagány jellemzőidről is. Szívósan, kitartóan küzdesz céljaidért, rendszerint meg is valósítod azokat. Nagyon társasági ember, nagy az emberszereteted és az igazságérzeted. Emberismereted rendkívül fejlett, megérzed mások szándékait. Barátságos, segítőkész és nagyon jó társaság, jó beszélgetőpartnernek tartanak, éles eszed miatt nehéz zavarba hozni, szinte minden témában otthon érzed magad. Mindig tudsz újat mutatni a kapcsolataidban, és ezt fordítva is elvárod a másiktól. Szereted az új, izgalmas helyzeteket.

A következő pár hétben egy fontos asztrológiai esemény érezteti hatását, a Merkúr retrogád, azaz  hátráló mozgása. Február közepéig tart ez az időszak,  ezt az irányváltását azonban csak kevesen érzik majd meg. Hogy biztosra menj, a Merkúr jelezte területekben, így a kommunikációban, közlekedésben és kereskedelemben  hozott döntéseidet gondold át még egyszer a problémák elkerülése végett!

„A szabadság és függetlenség elérésének vágya csak olyan emberben merül fel, aki még reményekből él.”  Albert Camus