Drót szamárral a Fertő-tájon

A Magyarországon fellelhető színvonalas vendéglátó és szállodai szolgáltatók egyik ékes példája a hegykői Tornácos Panzió és Étterem. Egy jól átgondolt, és apránként egymásra épített pihenő-komplexum az, ami 1996-tól kezdve alakul itt a Hospely család munkája nyomán. Évről évre növekvő, mára 40 főre nőtt munkatársi csapattal a háttérben, a környék egyik legjelentősebb idegenforgalmi szolgáltatójává vált.

A Tornácos Ház gyönyörű természeti környezetben, a Fertő tó közvetlen szomszédságában, a Fertő Hanság Nemzeti Park szívében várja a pihenni, kikapcsolódni, sportolni vágyókat.

Elsőként a Védnöki Táblával kitüntetett Tornácos Étterem készült el, ahol az ízlésesen berendezett falak között a tájra jellemző gasztronómiai értékek várják a vendégeket. Az Étterem fő specialitása a szürkemarha húsából készült finomságok. A hungaricumként számon tartott fajta, garantáltan „tiszta forrásból”, a szomszédos Fertő – Hanság Nemzeti Parkból kerül a konyhára. A szürkemarha hagyományos magyar ételeink valódi alapanyaga. Ízvilága, a lassú felnevelésnek és a legeltetésének köszönhetően gazdagabb a többi marhahúsnál.
Az étterem méretei ellenére - amely 190 fő, a nyári időszakban 250 fő befogadására is alkalmas - több különböző helyszínének köszönhetően családias és bensőséges hangulatot áraszt.

Az egészséges gasztronómiai élvezetek után kihagyhatatlan a testi – lelki felüdülés.
Mára a Tornácos szolgáltatásainak egyik legvonzóbb eleme a wellness udvar, amelyben a különféle szaunák mellett élményfürdő, teabár, fitness terem és egy gyönyörű pihenőudvar várja vendégeit.
Mindenütt tisztaság, kényelem, és sok apró figyelmesség: kényeztető szolgáltatások; fodrász, kozmetika, masszázs, békés pihenőszigetek.

A környék állat-, és növényvilágát felfedezni vágyóknak a tanösvények, különböző túraútvonalak kellemes felüdülést adhatnak.
A kerékpározás szerelmeseinek a Fertő-vidék igazi paradicsomot jelent. Közvetlenül a Tornácos ház előtt elhaladó, megújult kerékpárúton kerülhetik meg a Fertő tavat.
A táj hangulatos, a terep könnyű, a tó körül végig aszfaltozott útvonalakon lehet haladni,
történelmi, építészeti és néprajzi nevezetességek között.
A teljes kör kb. 120 km-es távot jelent, ami akár egy nap alatt is teljesíthető.
Tipp kevésbé gyakorlott kerekezőknek: Ilmitz-től Mörbischig kombinálják a túrát egy kellemes hajókázással, ugyanis a két csodálatos osztrák falu között szezonban komp közlekedik. („Kiskör: 60 km)
A Tornácos házban lehetőség van kerekpár kölcsönzésre, tárolásra és szervizre is.
 

 
 
 
 

Mi is lehetne kellemesebb egy gyönyörű napsütéses napon, mint kerékpáron felfedezni a varázslatos Fertő-tájat… Jól kiépített kerékpárutakkal, természeti kincsekkel, kulturális látnivalókkal biztosítja a környék a felejthetetlen napokat, Tornácos Panziónk pedig mindezt megkoronázza védnöki táblás étteremével, kényeztető wellness udvarával és barátságos hangulatával.

• 2 éjszakás elhelyezés kétágyas szobában
• Félpanziós ellátás, bőséges büféreggelivel, 4 fogásos vacsorával
• Korlátlan wellness használat: élménymedence hidromasszázzsal, finn szauna, gőzfürdő aromaterápiával, pihenőkert, teabár Naturland gyógyteákkal
• Fitneszterem, cardio- és erőgépekkel
• Személyenként kerékpár biztosítása a teljes itt tartózkodás alatt
• Meglepetés „Bringás úti csomag”
• Személyenkénti kerékpáros Fertő-tavi komp transzfer (Fertőrákos-Mörbisch/Illmitz között)


Induljon útnak, élvezze a személyes törődést, érezze otthon magát és merüljön el az élmények tornácán!

H-9437, Hegykő, Kossuth L. u. 74-78.
Tel: +36-99 540 200
e-mail: info@tornacos.hu
www.tornacos.hu