Bohócnak lenni jó!

Igaz, hogy már lassan vége a farsangnak, de úgy érzem erről beszélnünk kell egy kicsit. A farsang a felnőtteknél is ugyanolyan fontos, mint a gyerekeknél, hiszen mindenki szeret őrült és megdöbbentő, vicces jelmezekbe vagy maszkokba bújni. Ilyenkor mindent lehet! Kitárulnak a lehetőségek, megnyílnak a kapuk előtted, hiszen a varázslat jelen lesz. Minden cikk a farsangi fánkról, és az álarcokról szól. Ha megengeded szóljon ez most egy kicsit a gyermekedről és Rólad.

Emlékszem kislányként farsangkor voltam a barátnőmmel Stan és Pan, vagy alvajáró, de a legnagyobb sikerem azt hiszem a kannibál volt... Gondolj vissza arra az időre, Te mi voltál?

És mostanság eljött az idő, hogy nem Én veszem fel a jelmezt, hanem a gyermekeim. A kisfiam volt méhecske, békaember, bohóc, mocsári-kísértet… Annyi, de annyi lehetőség van, vajon most mi legyen? Egyszerű legyen, de azért jó lenne, ha megjegyeznék a többiek, ugye? Minden szülő számára fontos, hogy a gyerek is és mi is bezsebeljük a dicséretet.


Minden gyerek szeretne egyszer az életében bohóc lenni farsangkor. Az én kisfiam is volt ezzel így. DE ha már bohóc, akkor hogyan is fogj hozzá.


 

 
 
 

Nem kell kikölcsönözni jelmezeket, mert nem feltétlenül szépek, meg jók. Sajnos több „próbálkozást” is láttam, ami inkább ijesztő volt, mintsem szép. TÖREKEDJ arra, hogy NE félelmetes legyen a bohócod, hanem kedves!

Ruha:
Biztosan van színes nadrágja a gyermekednek, színes pólója, apának egy nyakkendője...stb. Ha megvan állítsd össze a szettet és képzeld el milyen lesz a gyerkőc benne.

Két dologra érdemes csak költeni: paróka, arcfesték. Felejtsd el a szivacs orrokat, helyette fesd be a gyerek orrát mondjuk rúzzsal!

Ízlésesen válogasd össze a holmikat, és öltöztesd fel gyermekedet.
Jó, ha mintás, de ne ess túlzásba! A pöttyös csíkossal nem feltétlenül jó, színekre is ügyelj. Sajnos sokan itt rontják el, mert azt gondolják, hogy nem kell harmonizálni a felvett ruhadaraboknak.
 
 
 

 Megmutatom, hogy mennyire egyszerűen ki lehet festeni a gyerkőcöt, és mennyire egyszerű bohócnak öltöztetni is. Oké, tudom nálam egyszerű, mert van ilyen kertésznadrágom… Nem baj, ha egy kicsit nagyobb, egy kicsit lóg rajta, pont ettől lesz cuki bohóc


Adhatsz a kezébe lufit, vagy labdát, mostantól minden mozdulatában bohóc lesz. :)

Remélem tudtam segíteni neked!

Ha bohóc volt a gyermeked farsangkor, kérlek küldd el a fotóját a www.facebook.com/galagonyabohoc.oldala linkre kattintva üzenetben :)

Jó készülődést, és várom a képedet!

Üdv, Galagonya bohóc
www.galagonyabohoc.hu