Fordul a kocka

Felnőttként lett egy szakmád és tegyük fel, hogy még szereted is. Elő akarsz rukkolni, meg kellene mutatni magad, hogy valamit csak te tudsz. Újra ki kellene tenned magadat a nevelők céltáblájának és már annyiszor kritizáltak és szorítottak keretek közé. Nem megy. Elfogyott! A magaddal való együttérzés helyét átvette a megfelelni akarás a családnak, a közösségnek, a nevelőknek és ki tudja még ki mindenkinek.

Szívedet, lelkedet beleteszed, mert valamit adni akarsz a világnak.
Adni akarsz!
A példa pedig ahhoz, hogy adni tudj, Amerika!
Azt meg utálod. Na úgy nem! Az nem én vagyok! És tolod magadtól el és ítélkezel felette. Az eredmény pedig, hogy nem nézel szembe azzal, hogy hol és mikor okoztak sebet neked, amikor gyerekként bátran vállaltad magadat és a tudásodat. Gond nélkül énekeltél a kör közepén hamisan és torkod szakadtából! ( Ha csak nem voltál megfélemlítő közegben)
Mint mindennek, Amerikának is megvannak az árnyoldalai.
De egy országról kijelenteni, hogy semmi más értéket nem vehettünk át tőlük, mint a „ big size” hamburgert pont annyira torz állítás lenne, mintha Magyarországon nem létezne más, mint a puszta, meg a gulyásleves.
Nincs mese, egy duális világban élünk.
Az amerikaiak tudják, hogyan kell az embert befolyásolni, érzelmein, érzékszervein keresztül. Mondhatod rá, hogy manipulálnak, de egyben keresletet teremtenek. Mert gyermekkoruktól azt hallják, kislányom, csodálatos hangod van, akkor ezt fogjuk támogatni. Azt erősítik meg bennük, ami működik. És ettől kedvük lesz megmutatni magukat.
Dübörög a teremtés és szeretnek teremteni! 

Szóval te sem szeretsz magadról beszélni!

A nagy nyilvánosság az elmében újra visszahozza a kellemetlen élményeket, amikor csak te nem tudtál felmászni a rúdon a tornaórán, csak neked nem volt színesed a rajzórán, nem tudtál válaszolni egy kérdésre a matekórán, mert meg sem értetted a feladatot. Ezek kínos pillanatok, amik az elmében lefagynak és elhitetik veled, hogy örökké fog tartani a kínos érzés, ami elhiteti veled, hogy minden szem rád szegeződik, hogy a többiek alig várják, hogy hibázz, hogy ne tudj valamit, hogy jól megbüntethessenek.
Ha a családodban sok a kritikus személy, vagy egy valaki nagyon erősen kritizált, biztos lehetsz abban, hogy az önfelvállalás nem lesz egy könnyű lecke számodra. Na itt van szükség óriási együttérzésre. Magaddal!
Mert ha túl sok kritika ért, vagy azt érezted, hogy nem hibázhatsz, mert lesújt rád a mindent látó szem, nem szívesen fogsz belevágni új dolgokba, főleg nem olyanba, ahol a saját önkifejezésed a munka vagy tevékenység lényege.
Nem mersz kezdővé válni! Hisz akkor vagy biztonságban, ha már rutinod van valamiben. Mert akkor kisebb eséllyel hibázol!
Ezért nem szeretünk okozók lenni, inkább választjuk az elszenvedő vagy finomabban szólva az elfogadó szerepkörét.


 
Volt, nincs. Miért?

Ha azt tapasztalod, hogy az eddigi biztos talaj, biztos munkahely, biztos állás már nincs az életedben, abban is biztos lehetsz, hogy többre szánt az élet.
A több azt jelenti, hogy ki kell lógj, kockáztatnod kell, újra szembe kell nézned a félelmeiddel, ki kell lépj a komfortzónádból, az eddig ismert keretek közül.

Az univerzum pedig tágulni akar!!!

Ülünk kukán és félszegen, fejünkben, idegrendszerünk rostjaiban a tiltásokkal, melyeket egész kicsi korunktól nevelnek belénk.
Az élet pedig folyamatosan teremti újra önmagát, s mivel a része vagy, ezzel újabb eddig még ismeretlen szintjeidre akar emelni téged. A különbözésünkkel, az egyediségünkkel teremtjük tovább a világot, egy újítással hozunk létre benne valamit, ami eddig még nem volt. Ehhez pedig nagy bátorság kell és hit.
Bátorság szeretni a benned lévő félelmeidet, kínjaidat és a megaláztatásokat, melyeken átmentél. Légy bátor átitatni gyengéd együttérzéssel a Wall street elerőtlenített és megfélemlített farkasát benned!
Ne átkozd a sötétet, gyújts benne szeretetet és megértést.
És teremts tovább a kedved szerint!