Az egész normális szülő

Gyermeket terveztek? Félsz, hogy jó szülő leszel-e? Van már gyereked, de néha bizonytalan vagy abban, hogy jól csinálod-e? Testvére érkezik? 2015. a megújulás, újjászületés éve. A Lélekpillangó elindította 12 kötetes "Az új kezdet" című sorozatát, amely tele van lelkesedéssel, segítő tanácsokkal és hihetetlen mennyiségű szeretettel. Neked, Nektek írtuk. Neked, aki szeretnél változtatni, vagy ha a dolgok jól haladnak, szeretnéd még teljesebbé tenni életed. Engedd meg, hogy bemutassam Neked Vida Ágit és nagyszerű könyvét, melynek címe: Az egész normális szülő.

Nemrég láttam egy videót az interneten, amely mélyen megérintett. Egy nyolc gyermekes család legifjabb tagja hazaérkezésének pillanatait mutatta be. Megható volt látni, ahogy a testvérek köszöntötték a legkisebb „királyfit”. Az egyikük kiemelte a hordozóból, a másik elkezdte levenni róla az utazó ruhácskáját, amíg a harmadik csendben, finoman simogatta a homlokát. Mindenki tette a dolgát, olyan mély szeretettel, amilyet csak ritkán látni. Körbeállták, és az első pillanattól kezdve rajongva szerették. A baba közben aludt. Fel sem ébredt. Pontosan jól tudta, hogy hazaért, és az apró kezek, amelyek érintik Őt a világ szeretetét hordozzák. A szülők is megszólaltak a riportban. Név szerint sorra vették gyermekeiket, magyarázták mit miért tesznek, kinek mi a szerepe, mi a fő jellemvonása. Igazán ismerik egymást.


Gazdagmami avagy egy Édesanya útja a siker felé

Vida Ágnes neve így hirtelen talán nem is tűnik egyből ismerősnek. De rögtön mosolyogsz és bólogatsz, ha azt mondom Gazdagmami és Kismamablog. Bizony. Szerzőnk, két tündéri kisfiú anyukája számtalan szakmai díj nyertese, és jelenleg Magyarország egyik legjobb online marketing szakember. Nevéhez fűződik az „Év Anyavállalata” verseny, amely immáron hatodik évébe lépett. Egyszerre találta meg a tökéletes egyensúlyt az anyaság és a sikeres vállalkozás működtetése között. Tudását, tapasztalatait megosztja velünk, és támogatást nyújt, hogyan kerüljünk mi is közelebb az álmainkhoz.


Az egész normális szülő

Egy pár szerelmének gyümölcse a gyermek, aki kettejük mélységes egymáshoz kötődéséből jön létre. Egy új élet, egy új csoda világrajövetele. A párból család lesz, és a kettes egység hármassá válik. Létrejön a család, azaz új család születik. Ez mindkét szülő életét átalakítja, és más jellegű gondok kerülnek előtérbe. Új, eddig ismeretlen érzelmek jelennek meg, és sok – sok öröm érkezik vele. A figyelem is másként oszlik el az új családtag miatt. Ez drasztikus változást hoz az eddig megszokott szerepekben. Átalakulnak a párkapcsolatban eddig elfoglalt szerepek, és mint család funkcionálnak tovább. Ez a következő gyermekáldással megint átalakul. Az új családtag érkezése innentől már nem pusztán csak a szülőket érinti, hanem a nagyobb gyermeket is. Az Ő szerepe is változik, hiszen Ő lesz a nagytestvér.


Tudjuk jól, hogy nincs két egyforma helyzet. Igaz ez a gyerekekre is. Minden gyermek más és más, különálló személyiség. Szülőként tehát a gyerekeket is ennek megfelelően kell kezelni. Nem számíthatunk arra, hogy kettő, vagy több gyermekünk esetében ugyanolyan nehézségek, vagy örömök fognak adódni. Emiatt nem használhatjuk a standard megoldásokat sem. Minden kialakult helyzetet külön-külön és eltérő módon kell kezelni. Csak ezzel a hozzáállással találhatjuk meg a megoldást. Szeretnénk, de nem leszünk tökéletes szülők. Ne aggódjunk emiatt, ne akarjunk a lehetetlennek megfelelni, mert olyan nincs. Próbáljunk egész normális szülővé válni, és akkor megtettük a legtöbbet, amit tehettünk. A legnagyobb bók amit kaphatunk kamasz gyerekünktől, ha a barátai kérdésére azt válaszolják: Az én Anyám normális. Ez többet fog jelenteni bárminél a világon.

Vida Ági limitált példányszámban megjelenő könyvét megrendelheted a Lélekpillangó oldalán. ITT