A pénzügyi szabadság járható útjai

A bőség egyik fizikai szinten megnyilvánuló formája lehet a pénz és a vagyon, melyek megteremtésének mentális-érzelmi és lelki síkon megjelenő tényezővel elég sokat foglalkoztunk előző cikkeinkben. Nem véletlenül, hiszen azok valóban a legfontosabbak. Azonban a fizikai szinten is szükség van eszközökre, vagy módszerekre, melyek a pénzáramlás forrásai lehetnek számunkra. Hogyan lehet ezeket rövid úton megtalálni, vagy létrehozni? Melyek lehetnek ezek? Hogyan lehet kiválasztani a számunkra megfelelőket?

A nyugati társadalmak népességének a 85 százaléka az adósságok rabságában van. Dolgoznak és fizetik a törlesztéseiket, nem, vagy alig rendelkeznek megtakarításokkal. Vagy ha rendelkeznek is, annak jelentős része különböző bankok és befektetési alapok birtokában van. Tehát nem közvetlenül elérhető. Ennek veszélyeit a nemrégiben kirobbant botrányok jól szemléltetik.

Ami talán a legrosszabb tendencia, hogy a népesség elenyésző része ura a saját idejének, vagyis hogy azt tegye, amit szeretne. Pedig csak ők nevezhetők pénzügyileg függetlennek. Olyan pénzügyi forrásokkal, megtakarítássokkal és vagyonnal rendelkeznek, amely nem függ az aktuális pénzügyi helyzettől és rendszertől, nem igényli az ő folyamatos személyes részvételüket. Ehhez nem feltétlenül kell milliomosnak lenni csak rugalmas gondolkodásmód, pénzügyi intelligencia és bölcsesség szükséges hozzá. A pénzügyileg szabad emberekben van még valami, ami a fizikai vagyonnál sokkal lényegesebb. Az a szemléletmód, amivel az anyagi függetlenségüket felépítették…
 
A történelem egyik legnagyobb bölcsessége, hogy a múlt megértése megadja a kulcsot a jövőhöz. Pénzügyi téren sincs ez másként. Az elmúlt 100-150 év során generációk és generációk fejébe belevésett pénzügyi szabályok teszik kényszerpályára a legtöbb ember pénzügyi életét. Meg kell vizsgálni, hogy a napjainkban az állam által kibocsátott pénz mögött van –e reális, megfogható, mérhető érték. Vagy pusztán az emberek hitén nyugszik –e? Mert ha csak az emberek bizalma és hite az, ami fenntartja a rendszert, akkor nehéz idők jönnek. Hiszen az egyre gyorsuló ütemben fogyni és erodálódni látszik.
 
 
Az aktuális gazdasági és politikai hatalom képviselői (legyen az politikailag bármennyire demokratikusak) nem érdekeltek abban, hogy az embereknek megfelelő pénzügyi képzettségük, s ennek eredményeképpen pénzügyi szabadságuk legyen. Ha az meglenne, akkor nem lehetne őket ennyire kiszolgáltatottá tenni, mely napjainkra jellemzővé vált. A társadalom minimum 85 %-a elvesztette a szabadságát és erről nem is tud. Tehát nem zavarja. Azonban van egy része a társadalomnak, akik elkezdtek rájönni milyen nehéz helyzetbe kerültek. Ők már tenni szeretnének a helyzet megváltoztatásáért.

Ehhez azonban hatalmas szemléletváltás szükséges abban, ahogy valaki a pénzhez viszonyul, azt létrehozza és használja. Így az egyén akár a nyertese is lehet annak a hatalmas gazdasági struktúraváltásnak (vannak akik válságnak hívják) amely a közeljövőben át fogja alakítani a világot. Három dolgot kell megérteni a pénz valódi természetét illetően: létrejöttét, áramlását, valamint a saját viszonyt a pénzhez (amely nagyrészt másoktól tanult tudatalatti beidegződések által dominált).


  
Vizsgáljuk meg milyen legális úton lehet rövidebb idő alatt nagyobb pénzügyi szabadságra és lehetőségekre szert tenni. A pénzügyileg képzett emberek a munkával való tudatos pénzteremtést csak azoknak ajánlják, akiknek van valami nagyon keresett és nagyon különleges szaktudásuk. Ehhez viszont hosszú évek tanulása, és tapasztalata szükséges. Szóba jöhet még a tőzsde, mely valóban magában rejti a gyors meggazdagodás lehetőségét. Viszont ehhez nem pusztán jelentősebb tőkére van szükség, hanem komoly szakmai tudásra, kockázatvállalásra, és tapasztalatra is, aminek megszerzése ismét éveket vehet igénybe.

Két járható út marad különlegesebb szakmai képességek, vagy jelentős tőke nélkül, ami rövidebb idő (3- 12 hónap) alatt megvalósítható. Mindkettő kemény munkát, rugalmas hozzáállást, sok tanulást, a változás igényét és elfogadását követel. Tehát nem könnyű, viszont szellemi megújulás, óriási kreativitás rejlik bennük, és így hatalmas örömforrás lehet bárki számára. Mi is ez a két út?

- saját termék, vagy szolgáltatás létrehozása

Ennek lényege, hogy át kell kerülni az ellátó oldalra. Olyan terméket vagy szolgáltatást kell megalkotni és létrehozni, amely értéket teremt, vagy hordoz, és amire sok embernek és (lehetőleg) folyamatosan van szüksége. A képlet: meglátni bizonyos igényeket és kiszolgálni azokat. (Sokan úgy tartják, hogy az igényt mesterségesen kell felkelteni és aztán kiszolgálni, de ez drága mulatság és sok manipulációval jár, ami több kárt okoz, mint hasznot). Könnyebb annak a célcsoportnak az igényeit meglátni, amelyikbe te is bele tudod helyezni magad. Légy gyártója, vagy elosztója egy terméknek vagy szolgáltatásnak, amire valóban szükség van. Mindenkit a fogyasztásra idomított a társadalom, ezért meg kell találni milyen vágyakat tudsz te kielégíteni a termékeddel vagy szolgáltatásoddal.

- saját network marketing hálózat létrehozása

Itt mások által létrehozott termék, vagy szolgáltatás disztribúciójában veszel részt. Sokat szidott és kritizált módszer. Viszont ha jól csinálod, akkor talán a leggyorsabb út, hogy gyorsan jelentős pénzáramlást hozz létre az életedben. A titka, hogy fel kell ismerni, hogy ez is csak egy szakma, amit meg kell tanulni. Két alapvető elvet kell figyelembe venned: hinned kell a termékben és önmagadban, és el kell sajátítanod a szakma fogásait. Ha ezek nélkül kezded el, mert csak a gyors meggazdagodás lebeg a szemed előtt akkor bukásra vagy ítélve, s azok táborát gyarapítod, aki kórusban ítélnek el valamit, amit nem tanultak meg rendesen. A legnagyobb előnye egyébként, hogy az önismeret fejlesztésére végtelenül sok lehetőséget ad.

A feladat tehát, ha bőséget és pénzügyi függetlenséget szeretnél: Meg kell változtatni ahogy a pénzhez viszonyulsz. Ahogy annak értékére, születésére tekintesz, ahogy gondolsz rá és beszélsz róla, és ahogy használod. Tudd, hogy mindössze egy csereeszköz, aminek a fontosságát te határozod meg.

Ha te is pénzügyi szabadságot szeretnél, s el is akarsz indulni annak megvalósítására, akkor nézd meg különleges ajánlattal bővített motivációs tréningünket ITT