Mi jut elsőnek eszedbe Ausztráliáról?

Szinte biztos vagyok benne, hogy erszényes állatkáik. Pedig a kenguruk földjéről érkezik hozzánk egy kis barna üvegcse. És, hogy mi van benne? Egyik jellegzetes fájuknak leveléből készült növényi kivonat. Aminek hatalmas ereje van! Százszor lepipálja a gyógyszertári gombaölőt, a háztartási fertőtlenítőket és társait. Gombaölő és fertőtlenítő egyben. A takarításon, mosáson kívül, jó körömgombára, herpeszre, pattanásra, és a sor még hosszú. Most megismerkedhetsz közelebbről, Ausztrália egyik legértékesebb kincsével.Ausztráliából érkezik hozzánk egy igazi kis varázslat. A neve: teafa. Az Ausztráliában honos teafa ágaiból, leveleiből desztillált illóolajról van szó. Mivel fényérzékeny olaj, sötét 10 ml-s vagy 20 ml-s üvegben érkezik. Azért ilyen kis üvegben, mert bivalyerős. Ahogy mondani szokták: kicsi a bors, de erős. Elég belőle 1-2 csepp és gombaölő, fertőtlenítő hatása működésbe lép. Így egy 10 ml-s üvegcse, nagyon tartós, sokáig fog szolgálni Téged.Ausztrália
 


Íme az ausztrál teafa levele, melyből készül a teafa illóolaj


Mit tud a teafa illóolaj?

Régóta ismeretes a teafaolaj gombaölő, fertőtlenítő tulajdonsága. Az illóolaj elpusztítja a kórokozókat. Az ausztráliai teafa olaj négyszer-ötször olyan erős, mint a szokványos háztartási fertőtlenítők. Ezt tartják az ember által ismert legerősebb fertőtlenítőnek. Mégis 100%-ig lebomlik biológiailag így egészség- és környezetbarát.


 
Tökéletesen baktériummentes wc, teafával


Mire használhatod a teafa illóolajat?

A háztartásban:

• WC takarításra, (Egyszerűen 1-2 csepp teafa illóolajat teszel egy kis vödör vízbe, és azzal áttörlöd a WC-t. De akár csepegtetheted közvetlenül az ülőke is.)

• Felmosásra, (Belecsepegteted a felmosó vízbe, hidd el, maximális a fertőtlenítő hatása. Ha kisgyermek van a családban, csak ezt használnám, mivel a gyerekek sokszor veszik a szájukba a járólapról felvett tárgyakat, ételeket. Házi kiskedvenced is a lakásban van? Akkor kötelező a teafás felmosás. )

• ajtókilincs, asztallap, munkapad áttörlésére, fertőtlenítésére is kiváló. Egyszerűen csepegtess belőle egy pamut törlőrongyra és töröld át a fertőtlenítendő helyeket.

• Penész eltávolítására is alkalmas, (Pl. teafás kefével dörzsöld át a penészes falat, táskát, stb)

• vágódeszka, fakanál fertőtlenítésére is használhatod. Áztasd teafás vízbe őket, vagy csepegtesd hozzá a mosogatószerhez.

A teafaolaj fertőtlenítő hatása szembetűnő lesz. Próbáld ki!


A teafa remek pattanáseltüntető és a zsíros, korpás hajat is elfelejtheted vele.

Teafa illóolajat egyéb problémáknál is bevetheted

• körömgomba, hüvelygomba,
• korpás, zsíros haj,
• herpesz,
• pattanás kezelésére.

Egyszerűen ecseteld teafás fültisztító pálcikával a pattanást, herpeszt, körömgombát. Naponta többször, igény szerint. Semmilyen káros mellékhatása nincs, hiszen növényi oldatról van szó.
Korpás, zsíros a hajad? Csepegtesd megszokott samponodhoz, 1-4 cseppet, a probléma súlyosságához mérten.

Teafaolaj használata – rovarcsípésre

A teafaolaj elsősorban a viszketést enyhíti. Nyolcvan szerves alkotóelemből áll, sokoldalú gyógyhatása tudományosan bizonyított. Jól használhatod már a megelőzésnél is, természetes rovarriasztóként. Ha tehát megcsípett a szúnyog, közvetlenül ecsetelheted a csípést teafa illóolajjal.A fehérneműid fertőtlenítését csak a teafa illóolajra bízd
 

Fehérneműid így fertőtlenítsd

A fehérnemű higiéniában is nélkülözhetetlen a teafa illóolaj. A teafaolaj nemcsak gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt kedvelt, hanem azért is igen nagyra becsüljük, mivel a teafaolaj nem károsítja a szöveteket, és kíméletes a bőrhöz. Nem okoz allergiás bőrkiütéseket vagy egyéb kellemetlenségeket.
Fehérnemű mosásakor a következőképpen járj el: Vízzel kétszeresére hígított gyümölcsecetet vagy tíz százalékos ecetet önts az öblítő tartályába, majd csepegtess bele kb. 2-4 csepp teafaolajat. Előre is elkészítheted, egy üres 1 literes flakonba (kb. 0,5 dl víz+0,5 dl ecet+10-25 csepp teafa). Így már ugyanolyan egyszerűen használhatod, mint a bolti öblítőt. Viszont ez teljesen bio lesz, ám verhetetlenül csírátlanítja ruháid!

Munkába állítanád a háztartásodban a teafa illóolajat?
Minden üveg teafaolaj mellé ajándék adunk 10ml BIO édes narancs illóolajatVáltsd kupont május 12 éjfélig bármely teafa illóolaj kiszerelésre.

Kattints >> IDE

Kuponkód: JAR7NAR