Chia puding

A chia magot az aztékok már ősidők óta termesztették és fogyasztották. Hozzánk pár éve jutott el, szerencsére... Miért szeretjük?

Minden fontos tápanyagot tartalmaz, elsősorban az omega-3 tartalma miatt fogyasztjuk.
Folyadékba keverve zselésít, megszilárdítja a pépet, magyarul: pudingot csinál belőle.
Akkor csináljunk mi is pudingot belőle!


Hozzávalók:

2 dl mandulatej
3 evőkanál chia mag
1 teáskanál vaníliapor
2 banán
1 kiskanál méz (ha szükséges)
1 kis marék goji bogyó a díszítéshez


 
 
A mandulatejhez hozzákeverjük a chia magot, vaníliaport, és a villával szétnyomkodott banánt. Ha nem elég érett a banán, egy kevés mézet tehetünk bele.
Poharakba töltjük és a tetejét megszórjuk goji bogyóval.
30 perc múlva a chia mag megduzzad, magába szívja a nedvességet, és kész a puding!


 

A chia magról bővebben olvashatsz itt: PlanetBIO