Everness Fesztivál - Utak a világba, amelyben élni szeretnél

Ismerd meg Magyarország legbékésebb fesztiválját! Ismét megrendezik az Everness Fesztivált Balatonakarattyán 2015. június 24. és 28. között.

A 2013-ban hiánypótló jelleggel életre hívott rendezvény a tudatos életmódnak, kikapcsolódásnak és feltöltődésnek kíván teret adni, amelyet előadások, alternatív mozgásformák és zenei programok kísérnek a Balaton partján. Az elmúlt két év sikere alapján idén 8-10 000 látogatóra számítanak.

A családbarát ötnapos fesztivál idén még nagyobb területen, szélesebb körű programokkal és előadásokkal, hazai és külföldi zenei produkciókkal, folyamatos gyermekfelügyelettel várja a látogatókat, korosztályra való tekintet nélkül.

Az Everness Fesztivál középpontjában a tudatosság, az egészséges életmód, az önmeghaladás és az emberi kapcsolatok állnak - legyen szó előadásról, műhelyfoglalkozásról, mozgásról, táncról vagy a zenei palettáról, minden program ezzel az utánozhatatlan szemlélettel összhangban jelenik meg. A szervezők egy olyan lehetőséget és az ehhez szükséges teret kívánják megteremteni, ahol az emberek szabadon kapcsolódhatnak egymással, illetve új utakat fedezhetnek fel abba a világba, amelyben élni szeretnének. Ennek fényében a fesztiválozók nemcsak lenyűgöző személyiségekkel és hiteles előadókkal találkozhatnak, de mozgalmas, vidám programokon tapasztalhatják meg az Everness életérzést, hogy harmóniában, kipihenten, tettre készen térhessenek haza.

A tudatos táplálkozás terén is sok érdekességgel találkozhatnak majd a résztvevők, hiszen a nyers, vegán és vegetáriánus ételek egyedülállóan széles kínálatát kóstolhatják végig az öt nap alatt, megfizethető áron.

A zenei koncepció a világzene és chill műfajok minden szegletét felöleli. Ismét meglátogatja a fesztivált a Mirabai Ceiba formáció, a Glastonbury és Byron Bay Bluesfest teltházas örömkoncertjei után pedig először mutatkozik be hazánkban a máltai Tribali. A Freedom Cafe együttese idén ugyancsak jelen lesz, sőt énekesnőjük új zenekarát, a Wildfang-ot is magával hozza. Magyarok közül Péterfy Bori és Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője teszik tiszteletüket Balatonakarattyán.

Újdonságot jelent a tavalyi évhez képest, hogy a szervezők tematikus falvakat alakítottak ki - az Öngyógyító Faluban például Soma Mamagésa vonultatja fel azokat az egészségmegőrző technikákat, amiket ő maga is kipróbált és ajánl. Az Intimitás Faluban Kriston Andrea előadásokon és workshopokon keresztül mutatja be módszerének, a Kriston Intim Tornának rejtelmeit, míg az Elmélyülés Falu Csong An Szunim zen szerzetes védnöksége alatt teret biztosít az elvonuláshoz és a meditációhoz. A MagNet falvában a programok mellett civil szervezetek jelennek meg, a Bionom Falu háziasszonya Antal Vali pedig bemutatja a Bionom webáruház termékeit. Az Önmeghaladó Faluban Kiss J. Zsolt vezetésével az Everness saját előadói jelennek meg - többek között Dr. Menis Yousry, a világhírű pszichológus előadásait is meghallgathatjuk. A szervezők számára kiemelten fontos a környezettudatosság, így az ÖKO és Tudomány Faluban a témában meghívott előadók segítenek elmélyíteni az ismereteket bolygónk védelméről. A kicsiknek és szüleiknek Levente Péter Gyerek Faluja kínál foglalkozásokat, az Alkotótáborban pedig bárki kibontakoztathatja kreatív oldalát. A falvak mindegyikében foglalkoznak majd testmozgással - a vendégek a legkülönfélébb táncműfajokba, mozgásformákba, jógaórákba és harcművészeti ágakba kóstolhatnak majd bele.

Mivel a szavak kevesek ahhoz, hogy megfelelően átadják az Everness életérzést, gyere el és tapasztald meg mindezt az Everness Fesztiválon, Balatonakarattyán június 24. és 28. között!