Kidolgozott felsőtest izmok nélkül ne is álmodj az álomalakról

A has és a hát izmainak edzése legalább annyira fontos, mint a fenék-és lábedzés. Lenne… A férfiaknál nem okoz gondot, általában imádnak karra, hátra edzeni, de nőknél biztos láttad, hogy izmosabb lábhoz csontos váll-hát párosul sokszor. A hátizmok karbantartása fontos, mindenkinek, főleg azoknak, akik ülőmunkát végeznek.


Konditeremben milyen gyakorlatokat végezz?

A széles hátizom a test legszélesebb izma, a felfelé nyújtott kar lehúzásában van szerepe. Mivel erősítheted? A széles lehúzás nyak mögé, vagy mellhez, húzódzkodás, merev karos lehúzás mind jó gyakorlat. Jól erősítik a hát izmait a különböző evezéses gyakorlatok, fűrészelés is. A mély hátizom erősítésére pedig a legjobb megoldás még mindig a felhomorítás. Fontos a megfelelő kivitelezés, tehát érdemes edzőt fogadnod, mert ha rosszul hajtod végre a gyakorlatokat, több kárt okozol, mint hasznot.


1000 rúgás- fáj a derekam, ez lenne a megoldás?

A láb izmain kívül mi dolgozik még rúgásoknál? A csípőhorpasz a test legfontosabb csípőhajlítóinak közös neve, enélkül az izom nélkül nem tudnánk rúgni. Az izmok a gerinc ágyéki szakaszából kapják a beidegzésüket, fő mozgásuk pedig a csípő hajlítása, továbbá rögzített lábnál a felsőtest előrehajlítása. A csípőhorpasznak szerepe van a testtartásban is. Az izom összekapcsolja a gerinc alsó részét, a. Ha sokat ülünk, ez megrövidül, az izom rövidülése miatt kialakuló derékfájáson pedig mi segíthet? A hátmasszázs, a hátizom erősítés, megfelelő nyújtás, és igen, e célt szolgálja az 1000 rúgás is, amit havi rendszerességgel beépítek a BAJNOKOK EDZÉSÉBE. Tudod, mi lesz a kezdők reakciója? 1000 rúgás- nem fogom bírni… Meg tudják csinálni, a testük elvileg nem, de fejből lenyomják.


Hidd el, csak egyik pozitív hozadéka az ilyen jellegű kihívásoknak az erő-és állóképességed javítása, sőt, még az is, hogy megfordulnak utánad a strandon, a legfontosabb, hogy rájössz, mennyire erős is vagy valójában.

Legyetek bajnokok a mindennapokban!