Nyaraljatok tudatosan! Használjátok a szeretetnyelvet!

Itt a vakáció, a szabadságok ideje, érdemes beszélni arról, hogyan lehet a nyaralásunkba, pihenésünkbe tudatosságot belevinni, és kis lendületet felfrissülést adni párkapcsolatunknak. Ha tehetitek, minimum 2 hetet vegyetek ki egyszerre. Ez azért fontos, mert egy hét szabadság nem igazán pihenés, főleg, ha nem tudtok elutazni, kiszakadni a környezetetekből.

Használjátok tudatosan a szeretetnyelv csatornáit. Ez azt jelenti, hogy minden nap más szeretetnyelvről szóljon. Például egyik nap az elismerő szavaké, akkor itt kifejezetten a nap bármelyik szakában, szóban dicsérjétek, támogassátok, egymást, kedveskedjetek egymásnak szavakkal.
 
Feladatok 5 napos nyaralásra:

1. Bemelegítő gyakorlat

Feküdjetek le az ágyra, és töltsetek el két percet úgy, hogy egymás szemébe néztek, kacsintani lehet, beszélni nem. Közben mindketten kezdjétek el felfedezni a másik arcában a szépséget, vonzóságot, mintha most látnátok a másikat először. A gyakorlat ideje legalább 2 perc, de bátran maradjatok így, ameddig jól esik. Figyeljétek meg, hogyan jöttök ki a helyzetből, vagy hová visz ez benneteket tovább.

2. Dicsérő nap

Az egész napot szenteljétek annak, hogy kedvesen, türelmesen válaszoltok, kértek és beszéltek egymáshoz. Támogató, udvarló, dicsérő szavakat használjatok úgy, hogy amikor eljutott hozzád, meghallottad a párod dicséretét jelezd vissza, egy kedves szóval érintéssel! Kifejezhettek egy-egy olyan kérést a másik felé, amit szeretnél, ha gyakrabban mondana neked.3. Érintés nap

Ezen a napon a fókusz az érintéseken van. Egész nap próbáljatok minél többször egymáshoz érni, ölelés, simogatás, csókolózás, cirógatás jellemezze a napotokat. Este lefekvés előtt megcsinálhatjátok ezt a gyakorlatot is:

Készítsetek egy közös listát, hogy milyen módon érintsétek meg egymást (pl. csikizés, simogatás, ujjbeggyel enyhén érintés, masszázs nyomogatás, csókolgatás ajkakra, szempillára stb). Ezután felváltva: egyikőtök választ egy testrészt, a másikatok pedig egy mozdulatsort és felváltva elvégzitek azt a másikon.
 
4. Figyelem nap

Amikor ezt a napot csináljátok, fontos, hogy elfeledkezzetek, illetve félre tudjátok tenni, a saját igazamhoz való ragaszkodásotokat. Adjatok időt egymásnak, hogy beleszólás, bármilyen negatív mimika nélkül végighallgassátok a másikat. Fontos hogy ehhez a naphoz, megfelelő hangulatot kell teremteni, azaz kettesben elvonulós, csendes helyet válasszatok. Segítségetekre lehetnek a következő mondatok, a beszélgetés elindításában:

Van egy félbehagyott tervem, amit meg szeretnék valósítani, ami ...
Ehhez a tervemhez szükségem van a te ...
Legtöbbször, amikor veled vagyok, azt szeretném érezni, hogy ...
Ezután akkor fogok neked nemet mondani, amikor ...
Ezután akkor fogok neked kapásból igent mondani, amikor ...
Azért különleges számomra a kapcsolatunk, mert ...

5. A cselekvés napja

Ez a nap valójában a szívességek napja. Ahhoz, hogy jól tudjátok csinálni érdemes átgondolni, hogy milyen panaszokat fogalmazott meg a párotok az elmúlt időszakban. A panaszok mutatják meg, hogy mi hiányzik a társunknak. Ha megvan nincs más dolgotok, mint hogy megcsinálni azt, amit kért a társatok. Ezen a napon bármilyen kérést teljesítsetek, amit a párotok megfogalmaz, neki az a dolga, hogy megköszönje azt neked.

Azt gondolom, ha csak ennyi tudatosságot, energiát bele tudtok csempészni a nyaralásotokban, nagy feltöltődés, elégedettség érzés kerít hatalmába bennetek, illetve az összetartozás-intimitást tudjátok ezzel felerősíteni újból.