Endíviasaláta zöldfűszeres krémsajttal

Az endívia tápértékét és ízét tekintve nem sokban különbözik a fejes salátától, valamivel alacsonyabb kalóriaértéke és magasabb ásványianyag-tartalma van: foszforból, mészből és vasból tartalmaz jelentősebb mennyiséget.



Hozzávalók:

60 dkg endívia saláta
15 dkg zöldfűszeres Medve krémsajt 
4 dl joghurt  
2 dkg cukor  
1 citrom 
1/2 cs. zöldpetrezselyem  
1 cs. metélőhagyma 


Elkészítés:

Az endívia külső, sérült leveleit eltávolítjuk, tövét levágjuk, megmossuk. A lecsepegtetett salátaleveleket tiszta ruhával szárazra itatjuk, majd hűtőszekrényben előhűtjük.

A zöldfűszeres krémsajtot és a joghurtot keverőtálba tesszük és habverővel simára keverjük. Sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, hozzákeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet és metélőhagymát.

Az öntetet közvetlenül tálalás előtt keverjük a salátához.

[kapcsolodo_cikkek]