Fokhagymás-sajtos kelvirág saláta

A rózsáira szedett kelvirágot megmossuk és sós, enyhén cukros vízben megfőzzük. Saját főzőlevében kihűtjük, majd le-szűrjük és hűtőszekrénybe tesszük. A majonézt a tejföllel elkeverjük, sóval, szűrt citromlével, mustár-ral, őrölt fehér borssal ízesítjük,

kelvirág
60 dkg
cukor 1 dkg
majonéz 12 dkg
tejföl 2 dl
citrom 1 db
mustár 3 dkg
főtt tojás 2 db
fokhagymás reszelt Pannónia sajt 15 dkg
fejes saláta 1/2db
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A rózsáira szedett kelvirágot megmossuk és sós, enyhén cukros vízben megfőzzük. Saját főzőlevében kihűtjük, majd le-szűrjük és hűtőszekrénybe tesszük. A majonézt a tejföllel elkeverjük, sóval, szűrt citromlével, mustárral, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a lereszelt főtt tojásokat. Az így elkészített öntethez keverjük a lehűtött kelvirágrózsákat, és a fokhagymás reszelt Pannónia sajtot. 1-2 órán át hűtőszekrényben tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha az öntet túl sűrű lenne, a kelvirág kihűlt főzőlevéből öntünk hozzá. Előhűtött tányéron, fejes saláta levélre halmozva tálaljuk.