5 szabály arra az esetre, ha mégis szeretője lennél egy nős férfinak

A szeretőket általában utálják, elítélik és megvetik. Így van ez már hosszú hosszú évszázadok óta. Mégis míg világ a világ voltak, vannak és lesznek is szeretők. Vannak, aki kifejezetten szeretik ezt az állapotot, mert függetlennek érzik magukat és közben mégis megkapnak egy fajta szeretetet és figyelmet.

Ők azok, akik ezt a helyzetet jól tudják kezelni, nem fordulnak szakemberhez segítségért. Azonban a szeretők többsége érzelmileg nagyon megérintődik egy ilyen viszonyban és folyamatosan reménykedik, bizakodik, hogy lehet a kapcsolatából több mint egy titkos viszony. Mit lehet tenni akkor, amikor tudod már az elején, hogy a nemet mondás, elutasítás nem fog menni. Belemész a dologba, de tudsz e vajon vigyázni magadra?

Itt van 5 szabály, amit a rutinos szeretőktől hallottam, hogy védd meg magad ilyen helyzetekben:

1. Ne legyél szerelmes - tudom megmosolyogtató mert az vagy jön vagy nem. De ha tudod, hogy a pasi foglalt akkor elindul benned egy automatikus önvédelem még az elején, ami nem engedi az érzéseidet előtörni, óvatosságra int. Érdemes ezt meglovagolni például azzal, hogy mindig emlékezteted magad arra, hogy ő valakinek a párja, akivel együtt fekszik és ébred. Az érzelmeket még azzal is kordában tudod tartani, ha már az elején bekontrollálod a találkozások, sms-ek, telefonbeszélgetések számát. Egy rutinos félrelépő mondta nekem egyszer azt a szabályt, hogy maximum 2-3 hetente találkozik a szeretőjével, mert ekkora távolságban jól kezelhetőek az érzelmek. A javaslat, hogy minimalizáld ezeknek a gyakoriságát, amennyire csak tudod.

2. Legyél óvatos!
Általában a pasik azt szokták mondani, hogy még soha nem léptek félre, te vagy az első stb. Ezt vagy elhiszed nekik vagy nem, de ha valóban rutintalan, akkor könnyen le is bukhat, ami neked is okozhat kellemetlenséget. A leggyakoribb félrelépő helyszín a munkahely. Ha a kollégád és mondjuk ismered a feleségét akkor ez még kínosabb tud lenni. Éppen ezért, ha teheted ne sms-ben facebookon, hangout-on beszélgess vele, vagy ha mégis ez a rutin, akkor törölj minden beszélgetést, emailt mert könnyen lehet, hogy a felesége belenéz a dolgaiba. A legtöbb hozzám forduló hűtlen így bukik le.


3. Hűtlenség egy szerep!
Számtalan verziója van annak, hogy milyen indokot talál magának a pasi, hogy engedélyt adjon önmagának a hűtlenséghez. Sokféle módon megmagyarázhatja, hogy miért éppen veled van, a felesége helyett és miért te vagy a kiválasztott, amit nagyon könnyű elhinni, de érdemes óvatosnak lenned, mert minden egyes hűtlen pasi- legyen az kezdő vagy rutinos- ezeket meglépi, ettől lesz ez egy szerep!

A leggyakoribb indokok a következők:
• évek óta nincs szex köztünk
• a feleségemet nem érdekli a szex
• válófélben vagyunk
• külön ágyban alszunk
• mindig ilyen nőre vágytam egész életemben, mint amilyen te vagy
• veled sokkal könnyebb
• szeretem, hogy te csinos vagy, ápolt és mindig vidám stb.

4. Védd magad!
Az egyik legszigorúbb szabály, amit megfogalmaztak, hogy soha ne akart tudni, mi folyik az otthoni életében. Ne legyél a „ lelki szemetesládája”! Nagyon könnyű beleesni abba a hibába, hogy meghallgatod mi történt otthon, miért lett ideges, feszült stb. úgy hogy közben észre sem veszed, hogy elkezded megnyugtatni, és nagyon együtt érezni vele. Ne engedd be ezt a kapcsolatotokba, mert a te lelkedet és szívedet nyomorítod meg vele, míg ő ügyesen kiventilálja magából ezeket a rossz érzéseit, történéseket és megkönnyebbül. A házasságuk a kettőjük magánügye a szépségeivel, hibáikkal és hazugságaikkal együtt, semmilyen szinten nem tartozik rád és nem is kell átvenned a terheit.

5. Soha ne fenyegesd azzal, hogy mindent elmondasz a feleségének!
Ha eljutottatok arra a szintre, ahol azt gondolod hiteget és félrevezet, úgy érzed tehetetlen és eszköztelen vagy, akkor se dobálózz azzal, hogy mindent elmondasz a feleségének. Ezzel ugyanis egy érzelmi zsarolást indítasz el, ami ugyanolyan játszmázáshoz vezet, mint maga a hűtlenség. Ez elég leterhelő mindkét fél számára és nem vezet semmi jóra.

Amikor egy nős férfi félrelép, annak számtalan oka lehet, de egy biztos, ha viszonyt tart fent, akkor ott a párkapcsolatában hiány, sérülés van. Ezt a hiányt, sérülést nem a párkapcsolatában próbálja első körben kezelni, helyrehozni és feldolgozni, hanem az egyszerűbb utat választja, egy harmadik személyében várja el a hiány, sérülés pótlását, helyrehozását. Minden félrelépés előtt van még egy utolsó három lépés, amit meg tud tenni:

1. nyíltan beszélnek a problémáikról, érzéseikről és lépéseket tesznek a változtatásra
2. elmennek egyéni és/vagy párterápiára
3. őszintén beszél a feleségének arról, hogy eltávolodott tőle és van valaki az életében, akit most közelebb érez, és nehéz ellenállnia, vagy éppen nem is szeretne ellenállni, és ezt őszintén beismeri még a viszony kezdete előtt.

[kapcsolodo_cikkek] 
Ha mégsem így cselekszik a pasid, akkor az azt mutatja, hogy a férfi – aki nem mellesleg egy másik nő társa- és számodra nagyon vonzó a következő személyiségjegyekkel rendelkezik: lustaság, gyávaság, jellemtelenség, puhányság, őszintétlenség, biztonsági játékosság stb. Biztos vagy abban, hogy ilyen a számodra tökéletes férfi?