AQUA BALANCE vízprogramozás - Mítosz vagy valóság?

Az mindenki számára egyértelmű, hogy víz nélkül nincs élet. Az orvosok és természetgyógyászok számtalanszor felhívták a figyelmet a bőséges vízfogyasztás egészségmegőrző hatásaira. Azt sem árt tudni azonban a legújabb tudományos felfedezések fényében, hogy nem csupán a víz mennyisége, hanem a minősége is végtelenül fontos. S nem csupán a fizikai tisztaságra kell gondolni, hanem a víz által hordozott információra. Ugyanis a víz kitűnő információtároló, s ezt mi is felhasználhatjuk életünk kiegyensúlyozására.

A víz nem csak a fizikai test keletkezésében és fenntartásában, de mentális és emocionális jóllétünk, valamint egészségünk állapotában - ezáltal fejlődésünkben, gondolkodásunkban, sikereinkben - is fontos szerepet játszik. A víz információhordozó jelentőségének felfedezése csak nemrég kezdődött el, és óriási befolyást fog gyakorolni a következő évtizedek tudományos fejlődésére. Viszont a vízprogramozás gyakorlati felhasználása már ma is mindenki előtt adott, mindössze egy kis kíváncsiság, némi játékos vállalkozó kedv, s valódi optimizmus szükséges hozzá.

A vízzel kapcsolatos kutatásokban a japán Dr. Emoto eredményei jelentették az áttörést. Ő kezdte el a víz fagyott kristályszerkezetét lefotózni, s ezzel megmutatni, milyen óriási minőségbeli különbség lehet a szemmel láthatólag ugyanolyan víz között. Azt bizonyították kutatásai, hogy eltérő körülmények közül származó víznek gyökeresen eltérő kristályszerkezete van. Ami azt jelenti, hogy a víz tárolja és hordozza azt az információs közeget, amely egyszer hatással volt rá.

A fagyott vízkristályokról készült képeken világosan látszott, mennyire más a forrásvíz, a klórozott csapvíz, vagy éppen a palackozott víz kristályszerkezete. Az ősi japán tradíciókra építve kezdetben azt is vizsgálták, hogy vajon a szavak „lelke”, vagyis a mögöttes tartalma hat-e a vízre. A kutatási eredményei megdöbbentőek voltak. Világszerte nagyon híressé váltak azok a képei, amelyeken megmutatták, hogy a Hála, a Szeretet, vagy a Béke szó milyen gyönyörű, csodálatos alakzatokba rendezte a megfagyott víz kristályszerkezetét.


De mi a magyarázat arra a jelenségre, hogy a kristályképződést befolyásolják a víznek „megmutatott” leírt szavak?

A hagyományos materiális, anyagelvű szemléletmódban ennek semmi értelme, hiszen az elkülönült dolgok nem hathatnak egymásra, csak bizonyos meghatározott keretek között. Abba pedig az, hogy a szó hasson a vízre, ez nem fér bele. Azonban a kvantumfizika holisztikus szemléletét, vagy a morfogenetikus mezőelméletet, esetleg a keleti bölcseleteket ismerő, vagy legalábbis azok lehetőségeit sejtő elme számára már teljesen természetes, hogy nincsenek elkülönülő objektumok az univerzumban. Sőt a gondolatok és érzelmek óriási mértékben hatnak a fizikai világ mögötti mezőkre. Vagy pontosabban fogalmazva a gondolatok és érzések, a figyelem és a szándék segítségével a legfontosabb alakító erőként formálják a fizikai világ jelenségeit, eseményeit, és kapcsolatait.

Ez tárja fel előttünk az önfejlesztés fontosságát. Tudatosan alakítani figyelmünk irányát, s szándékaink minőségét olyan lehetőségeket rejt, melyek a csodálatos kalanddá tehetik az életet. Ellentétben azzal a szemléletmóddal, hogy „az élet minden nap küzdelem a túlélésért”, s hogy „csak az erősebb maradhat”, vagy éppen „a verseny hatékonyabb, mint az együttműködés”. Ezek a feltételezések, csak addig igazak, amíg, fel nem fedezed az új tudományos szemléletmód lehetőségeit, melybe például belefér az, hogy a víz képes tárolni, és továbbítani a szavak által közvetített rezgéseket.


A vízprogramozás lényege az, hogy maguk az írott szavak is egyedi rezgést hordoznak, amelyet a víz érzékel. A víz képes tükrözni a világon létrejövő összes rezgést, és ezeket, adott körülmények között, az emberi szem számára látható formába önti. Amikor a víznek egy írott szót mutatunk, bizonyos rezgés jut el hozzá, és annak minőségét valamint üzenetét egy sajátos alakzattal fejezi ki. Ezt mutatták ki a Dr. Emoto által fényképezett vízkristályok.
Természetesen voltak (és vannak) akik mesének és tudománytalannak minősítették az eredményeket. Megint mások pedig lelkesedtek a csodás jelenségekért, s az egyik legfontosabb felfedezések közé sorolták.

Mint a legtöbb esetben itt is az egyensúly lehet a kulcs, ha azt vizsgálod, mit jelenthet ez a te életedben. Elvetem, vagy felhasználom? Kipróbálom, és szerzek saját tapasztalatot, vagy elutasítom, mert nem fér bele a jelenlegi elképzeléseimbe? Ezeket érdemes átgondolni, s aztán cselekedni. A legfontosabb kérdés azonban: Mit veszíthetsz, ha megpróbálod a saját kezedbe venni sorsod megismerését, kiteljesedését, felhasználva a vízprogramozás, és az önfejlesztés nyújtotta lehetőségeket?

Érdekel a téma, szívesen olvasnál még róla? Látogass el Facebook oldalunkra >>

Kipróbálnád? A vízprogramozásról ITT olvashatsz még többet>>