Válaszok az ismétlődő kérdésekre!

Vannak folyamatosan évről évre felmerülő kérdések, amiket nem győzök elégszer hangsúlyozni. Nézzünk párat belőlük, mert biztos vagyok benne, hogy mindenki fejében megfordulnak! Pár GYIK-re válasz tőlem és a bajnokaimtól.

1. Borfogyasztás a céges bulikon

BAJNOKOK TIPPJE: Krisztina Kamarás: „Na, pont ez az, amitől én is tartok, hogy nem bírom megállni. És pl. ugyanez igaz egy családi szállodás kiruccanásra is, ami ugyanez a problémakör. 1-2 deci vörösbort én szoktam inni... Kíváncsi vagyok Betti véleményére ebben is”
A jó koleszterinszint valóban emelkedik, borfogyasztás közben és a vérrögképződést gátolja. Én nem vagyok bigott, egyedül verseny előtt tilos alkoholt fogyasztani a dehidratáló hatás miatt. Ha fogyási szakaszban vagy, akkor pedig ésszerű heti 2-3 pohárra tenni a mértéket, beleszámítva a napi kalória-és szénhidrátmennyiségbe a borodat.

2. Mindent csinálok- a tervek szerint, lassan fogyok, mit tegyek

BAJNOKOK TIPPJE
: Dósa Melinda: A leggyakoribb mondat: az izom nehezebb mint a zsír. Alakul a tested. Én ilyenkor felveszek egy rucit és beállok a tükör elé. Máshogy áll a ruha ebből merítek erőt! A testem feszesebb. Ne foglalkozz a kg-val! Kitartás!
Krisztina Kamarás: Hát én sokszor nem bánom, hogy az a maradék 2 kg nehezen megy lefele az eredetileg kitűzött optimális célig! Mert látom magamon izomban a változást!!!! És mint tudjuk, az izom nehezebb, mint a zsír.”


 

3. A női ciklus hatása a fogyásra
BAJNOKOK TIPPJE: Krisztina Kamarás: „még eszembe jutott az a női ciklus!!! Bettitől ezt is jól megtanultuk, hogy menstruáció előtt/alatt a női szervezet vizet köt meg, így akár 2 kg is feljöhet pluszba, ami utána le is megy (ezt látni pedig nagy öröm)”

Az edzésnek változatosnak, kihívásokkal telinek kell lennie, mert ha nem érzed a változást a külsődön, belefáradsz. A súlyzós edzésekkel és az intenzív, magas pulzusszámon végzett edzésekkel tehetsz a legtöbbet a megfelelő forma eléréséért. Igen, jól olvastad, nem alacsony pulzuszónában végzett edzést írtam.

A BAJNOKOK ÉLETMÓD PROGRAM szénhidrátcsökkentett táplálkozást preferálja, a miértjeit többször kifejtettük, egy dolgot emelek ki. Az inzulin a raktározó hormon, ami ha a véredben van, nem tudsz zsírt égetni. Tehát a szénhidrátot vissza kellene venni még inkább, és megy a fogyás. Ha erősítő edzést végzel, a növekedési hormon aktivizálódik, ami pedig védi az izmaidat. Tehát hiába nem szereted, ha izomlázad van, a tejsav előidézése a legjobb dolog, amit tehetsz, ha fogyni akarsz. Én a szénhidrát ingadoztatási nagyon ritkán, Megkérdezem általában, mit szeretnének a BAJNOKOK ÉLETMÓD PROGRAM résztvevői, és vagy az étkezést, vagy az edzést variálom be, de drasztikus megvonást kifejezett kérésre sem írok elő senkinek.

5. A gyerek miatt tele a ház csokival
BAJNOKOK TIPPJE: Orsolya Ray: „Gyerek miatt tele a ház z csokival. Akkor négy gyerek mellett mennyi csoki van? Rengeteg! Szerencse hogy nem vagyok csokiszerető! De ha lekváros linzerek lennének, igencsak szenvednék”

Azért célszerű étkezési tervet készíteni, vagy legalább-ha már profi vagy-fejben összetenni, mit fogsz enni, hogy azt 80%-ban betartsd legalább-feltéve, hogy elérted azt a formát, amit szeretnél. Mint mondtam már, nem vagyok bigott, én is eszek csokit, cukrot-azért, mert nem mindig van időm nekem sütni, és én édesszájú vagyok, tehát ilyenkor azt eszem, ami épp kéznél van. És a gyerekek ajándékban csokikat kapnak így Mikulás tájékán. Viszont már aznap érzem, hogy enyhe hányingerem van, és fél órán belül kijön az ekcémám. Úgyhogy ilyen esetben rostos ételt célszerű mellé enni, ami lassítja a felszívódását a csokiknak. De ha van itthon fehérjepor, az is kiváló édességhelyettesítő /az az én személyes furcsaságom, hogy kb. fél éve elfelejtek szerezni, csak mikor kellene, akkor jövök rá, hogy nincs/. Magyarán, ha már elérted azt a formát, amivel elégedett vagy, nem azon az egy-két csokin múlik a siker. De amíg nem, addig sajnos igen.

Legyetek bajnokok a mindennapokban!