Hogyan hat rád a tavasz? 5 tipp a tavaszi megújulás jegyében

A madárcsicsergés, a jóleső napsütés, a természet ébredése a lelkünket is megtöltik energiával. Ebben az időszakban kísérletezőbbek, és nyitottabbak vagyunk, valamint nagyobb kedvet érzünk új élmények megélésére, újszerű tapasztalatok befogadására. A tavasz tehát jó lehetőséget kínál arra, hogy feltöltsük magunkat, és újult erővel vágjunk neki az előttünk álló hónapoknak. Lássunk most néhány tippet ahhoz, hogy biztosan jól induljon ez az időszak!

1. Töltsd fel magad energiával!

A tavaszi fáradtság nem véletlen. A borongós hónapok után a szervezetnek nagy szüksége van a pihenésre, és a feltöltődésre. Fontos tehát, hogy eleget aludjunk, minél több friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk, és amikor csak tehetjük szabad levegőn legyünk – lehetőleg a természet közelében.

A szabad ég alatt végezhető testmozgásformák is kincset érnek! Bátran vegyük tehát elő a futócipőt, vagy túrabakancsot, a biciklit, vagy a görkorcsolyát, és meg se álljunk az első parkig, vagy kirándulóhelyig.
 
2. Teremts harmóniát a környezetedben!

A tavaszi nagytakarításra nem csupán az otthonunknak, hanem a lelkünknek is nagy szüksége van. Nem csupán a portalanítás, és tisztítás hangsúlyos ilyenkor, hanem a környezetben való rend és harmónia újbóli megteremtése.

A rendrakás, a lomtalanítás, a kisebb javítások, esztétikai beavatkozások nem csupán az otthonunkat teszik szebbé, de bennünket is elégedettséggel tölthetnek el.
A minket körülvevő környezet alapvető befolyással van a lelkiállapotunkra, így nagyon fontos, hogy olyan módon alakítsuk, mely a lehető legpozitívabb érzésekkel tölt el bennünket.3. Kísérletezz és alkoss!

Az ember sajátja, hogy szereti formálni a környezetét. Nem csupán a művészetek területén engedhetjük azonban szabadon a bennünk élő kreatív energiákat. Egy szabad falfelület, egy virágágyásnyi termőföld, egy stoppolásra váró zokni mind-mind lehetőség arra, hogy létrehozzunk valamit, ami korábban nem létezett.

A teremtés, az alkotás, a bennünk lévő gondolat vagy érzés tárgyiasult formában való megvalósítása önkifejezési eszköz, mely nem csupán a cselekvés pillanatában szórakoztat és tölt fel energiával, hanem utána is büszkeséggel, a hasznosság érzésével ajándékozhatja meg a készítőjét.

4. Oszd meg!

Az ember társas lény, s mint ilyen, nagy szüksége van a társak jelenlétére az életében. Fontos számára, hogy érezze, tartozik valahová, ahol elfogadják és megbecsülik őt. Nélkülözhetetlen, hogy képességeinek egy részét a számára fontos közösség szolgálatába állíthassa.

A tavasz jó lehetőség az emberi kapcsolataink megújítására, vagy azok megerősítésére. A számunkra fontos személyekkel való aktív időtöltésre. Az energiánk másokkal való megosztására, közös programok szervezésére, szívességek adására, vagy segítségnyújtásra, új ismeretségek kötésére.

5. Légy hálás!

Bárhol vagyunk, bármit is csinálunk, soha nem szabad megfeledkeznünk arról, mennyire szerencsések vagyunk, amiért átélhetjük az adott pillanatot. Meglehet, nem tűnik életünk legboldogabb momentumának, kellő önismeret birtokában azonban képesek leszünk megtalálni benne azt, amiért hálát adhatunk. A bimbókban gazdag faágak látványa, a madarak édes csivitelése, a termékeny föld illata, a nap jóleső melegsége, a számunkra fontos személy(ek) közelsége mind-mind okot adhatnak arra, hogy hálásak legyünk.