Csak Szív és Szándék kell hozzá. TE is lehetsz Tanácsadó és Coach!

Vannak olyan szerencsés emberek, akik alapból optimisták céltudatosak, és motiváltak. Mások pesszimisták, nincs céljuk (csak a túlélés), és lelkesedésük. Legtöbben pedig kiszámíthatatlan módon a két véglet között ingadoznak. Miért érdemes tudatosítani a saját pozíciót? Vajon tanulható önmagunk és mások motiválása? Miképpen lehet ezt örömteli módon, s nem fogcsikorgatva és erőlködve megtenni? Hogyan lehet profin, hatékonyan, akár hivatásként csinálni? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Szatmári L. Miklóssal Quantum Balance Motivációs Tanácsadóval.Mit csinál egy motivációs tanácsadó? Hogyan tudsz segíteni a munkád során?

Értelemszerűen motiválom azt akivel együtt dolgozunk, ezt azonban úgy teszem hogy közben segítek felfedezni azokat a tudattalan mentális és érzelmi szokásokat, melyek a problémát létrehozzák, vagy a cél elérését akadályozzák. A Quantum Balance olyan számomra, mint egy magánóra. Ilyenkor megtanítom azt, amit az új tudomány felfedezett az elme mechanizmusairól, s hogy ezt hogyan lehet felhasználni a mindennapi életünk jobbá tételére.

Milyen problémákkal keresnek meg?

Az elvek, amelyeket elsajátít valaki egy tanácsadás során, vagy egy képzésen nem pusztán a problémák megoldására szolgálnak, hanem az aktuális vágyak elérésére is alkalmazhatóak. Ez lehet az egészség megőrzése és visszaállítása, párkapcsolatai egyensúly kialakítása, pénzügyi vagy bármilyen más életterületen való sikermegvalósítására.

Ha valakit érdekel, és szívesen lenne a motivációs tanácsadó, hol és hogyan tudja megtanulni?
Egy 9 hetes tanfolyamot állítottam össze, mely nagyon játékosan, változatosan és gyakorlatiasan tanítja meg azon készségeket, melyeket ez a hivatás megkövetel. Azonban fontos látni, hogy nem csak azoknak hasznos, aki ezt a hivatást akarja választani. A tanultak felhasználhatók az üzleti életben, a vezetői pozíciókban, és minden olyan munkában ahol emberekkel kell kommunikálni. A jelenlegi csoport 80 százaléka cégvezető, vállalkozó, vagy értékesítő.

Mit tanítasz egy ilyen tréningen? Miben más ez, mint a többi coach képzés?

A tréningen megismerjük mire ébredt rá az új tudomány az elme működésével kapcsolatban, s hogyan használjuk azt fel a mindennapi életünkben a jóllétünk és egészségünk kiteljesítésének érdekében.

A legfontosabb különbség a hasonló tréningekhez viszonyítva, hogy itt nem pusztán meg kell tanulni kérdezési technikákat, s bizonyos pszichológiai tipizálási módszert, amit később ráhúzhatok az emberekre. Sokkal inkább a saját életünkben kell megfigyelni az elme sajátos szokásrendszerét, s hatását mentális és érzelmi állapotunkra, s cselekedeteinkre. Ezt nevezem Tudatosságnak, s erre épül minden, amit tanítok a tanácsadáson és tréningeken. Ez minden szellemi tanítás alfája és omegája. Nem pedig az elméleti információk, koncepciók, világképek. Azok legtöbbször feltételezések, melyekben hinni kell, s egy idő után meggyőződéssé válnak, ami korlátozza a valóság tiszta érzékelését.

Ha valaki elvégzi tréninget, akkor ezzel egy új szakmát is szerez? A képzés után Ő maga is tanácsadóvá, divatos szóval élve coach-á válik?

Igen. A képzés minden elméleti tudást megad, de ami a legfontosabb nagyon gyakorlatias. S hatalmas szellemi fejlődést biztosít, mivel felfedezésre tanít, nem pedig arra, hogy megtanulj egy technikát és módszert, amit aztán ismételgetsz. A Tudatosság megváltoztat, átalakít, transzformál. S ez ennek a hivatásnak a szépsége, hogy ezt képes leszel megtanítani másoknak, de már a saját megéléseid alapján.

Kinek ajánlod?

Azt láttam, hogy elsősorban azok értékelik, és képesek alkalmazni a Quantum Balance képzések nyújtotta lehetőséget, akik nem pusztán hinni akarnak egy eszmében és világképben, nem másolni akarnak bizonyos technikákat, hanem felfedezni a saját képességeiket és lehetőségeiket. Ezt nálunk az önfigyelés (éber Figyelem) elsajátításával, és egy probléma megoldásán, vagy egy vágy megvalósításán keresztüli gyakorlással valósul meg a leghatékonyabban. S természetesen az lesz hatékony tanácsadó, aki a saját életében már alkalmazta az elveket. Így tehát a képzés azoknak a leghasznosabb, akiknek már „elegük van a „spirituális kereső” címkéből és szerepből. Felfedezték, hogy már „találtak” és vannak bennük olyan értékek - Tudatosság, Együttérzés, Figyelem, Lelkesedés – melyek óriási segítséget nyújtanak másik számára.

Ez tökéletes végszó. Köszönöm az interjút, s további sok sikert!
Köszönöm, viszont neked és a Harmonet olvasóinak is egyaránt.

A képzésekről ide kattintva tudhatsz meg többet>>>